Ostali članci

Navodila za nakup epilatorja

Zanima vas, kaj morate vedeti pred nakupom epilatorja? Na pravem ste mestu.

epilator

Kako pomembno je število pincet?

Število pincet, ki jih ima epilator, se razlikuje od modela do modela. Lahko jih je od okoli 20 do več kot 60.

Dejstvo, da ima epilator manj pincet, ne pomeni, da je manj učinkovit kot epilator z več pincetami. Učinkovitost ostaja enaka, edino, da epilator z manj pincetami porabi dlje časa, da vse izpuli.

Uporaba epilatorja z več pincetami pomeni, da boste morali po istem predelu iti manjkrat.

O eni točki so mnenja deljena – eni trdijo, da je epilacija z napravo, ki ima več pincet, bolj boleča, drugi pa, da ni razlike v bolečini pri uporabi epilatorja z manj ali več pincetami. Torej gre za povsem subjektiven vtis.

Poleg števila pincet bodite pozorni tudi na to, kako dolge morajo biti dlačice, da jih lahko epilirate. Najboljši epilatorji odstranijo dlačice dolžine le 0,2 mm, z uporabo epilatorja nižjega cenovnega razreda pa boste morali nekoliko počakati.

Ne glede na to, kako hitro epilator odstrani dlačice, le redko kdo ne bo ohranil vaših nog gladke 4 tedne, ne glede na to, kaj piše v reklami.

Hitrost rasti dlak je pri vsaki osebi različna in je odvisna od več dejavnikov, praviloma pa lahko pričakujete gladke noge med 2 in 3 tedni.

Suha ali mokra epilacija

Epilator za mokro

Obstajajo epilatorji za suho in mokro uporabo.

Epilatorji praviloma dosegajo boljše rezultate na suhi koži. Topla voda pa sprošča kožo in odpira pore, zaradi česar naj bi odstranjevanje dlak postalo manj boleče.

Če vas skrbi bolečina, razmislite o nakupu epilatorja za mokro uporabo.

Tako imenovane, "wet & dry" epilatorje lahko uporabljate tudi pod tušem in so nežnejši do vaše kože. Takšni epilatorji so vedno brezžični. Če vas zanima samo žični epilator, potem pozabite na mokro epilacijo.

Žično ali brezžično

Podobno kot pri brivniku lahko izbirate med brezžičnim in električnim epilatorjem.

Električnemu epilatorju je priložen adapter, ki mora biti med uporabo priključen. V nasprotnem primeru epilator ne bo deloval. Morda ga boste zaradi tega lahko uporabili na manj mestih, a se zato ne bo zgodilo, da bi vam se epilator sredi epilacije ugasnil.

Brezžični epilator je veliko bolj prilagodljiv. Čeprav boste morali zagotoviti, da je napolnjena, lahko takšne naprave pogosto uporabljate pod vodo. Lažje jih je tudi nositi s seboj, na primer na potovanju. Treba je opozoriti, da ker gre za litij-ionsko baterijo, kakršno danes najdemo v pametnih telefonih in drugih napravah, ki delujejo na baterije, bo baterija po določenem času uporabe prenehala zadrževati naboj, kar pomeni, da se bo hitro začela prazniti do te mere, da epilatorja ne boste več mogli uporabljati. A ne
skrbite – potrebna so leta pogoste uporabe, da se to zgodi.

V povprečju se brezžični epilatorji polnijo približno eno uro (nekateri modeli podpirajo celo možnost hitrega polnjenja). Napolnjena baterija zdrži približno 40 minut.

Kupite električni epilator, če vas epilacija pod vodo ne zanima in če ne želite razmišljati o polnjenju epilatorja.

Hitrosti

Epilatorji imajo lahko eno ali dve hitrosti.

Ker ima velika večina epilatorjev dve hitrosti, vam to verjetno ne bo treba skrbeti. Vendar je pomembno omeniti.

Če kupujete svoj prvi epilator ali ne veste, kako se boste spopadli z bolečino, vam predlagamo nakup epilatorja z dvema hitrostma.

Epilacija pri nižji od obeh hitrosti vam bo omogočila, da se boste na epilacijo lažje navadili.

Cena

Če imate omejen proračun, vam ni treba skrbeti.

Večina dostopnih epilatorjev bo dlačice odstranila enako učinkovito kot dražji modeli, še posebej, če izberete zaupanja vrednega proizvajalca.

Pri dražjih epilatorjih dobite več možnosti – več pincet za hitrejše epiliranje, dodatne nastavke, več hitrosti ipd.

Cene se gibljejo od okoli 30 evrov za cenejše modele do več sto evrov za najdražje. Philips, Braun, Remington in Rowenta so med najbolj priljubljenimi proizvajalci in imajo zelo široko ponudbo za vsak žep.

Nadaljevanja in dodatki

Nastavci za epilator

Epilatorji so opremljeni z različnimi dodatki.

Pokrovček za učinkovitost je eden od obveznih pripomočkov, saj omogoča lažjo in varnejšo uporabo.

Med najpogostejšimi so kapice za varnejšo uporabo na občutljivih delih telesa, kot so obraz ali pod pazduho. Poleg tega je včasih priložen manjši epilator, ki je posebej namenjen depilaciji obraza. Če želite urediti občutljive dele telesa, bodite pozorni na eno od teh dveh možnosti. Zagotavljajo večjo natančnost in so varnejši za uporabo.

Jeden od praktičnih dodatkov je lučka na epilatorju. Z njim boste videli tudi najmanjše dlake, ki bi jih sicer pogrešali. To je ena najbolj uporabnih specifikacij, ki jih lahko ima epilator, zato vam priporočamo, da kupite epilator, ki je priložen lučki..

Včasih je epilatorjem priložen nastavek za britje občutljivih predelov, ki jih ne želite oskubiti z epilatorjem.

V veliki večini prejmete tudi etui za shranjevanje epilatorja in nastavkov ter krtačko za čiščenje epilatorja.

Na voljo so epilatorji z masažnimi nastavki za pred, po in med epilacijo ter nastavki, ki hladijo kožo za manj bolečin.

Praviloma vrsta in količina dodatkov podražita epilator. Zato kupujte le tisto, kar resnično potrebujete, namesto da zapravljate denar za nepotrebne dodatke. Priporočamo vam nastavek za britje, pokrovček za varnejšo uporabo in lučko kot osnovne dodatke, brez katerih epilator ne sme biti.

Druga stvar, na katero morate poskrbeti, so nadomestni deli. Garancije praviloma veljajo od 1 do 3 let, v primeru, da pride do okvare izven tega obdobja in gre za dražji model epilatorja, je koristno vnaprej vedeti, ali ga je mogoče popraviti.

 

 

Povezani izdelki