pametno.si

Fotografija v času korone- nekaj idej za domiselne projekte

Pandemija, ki jo je povzročil COVID-19, je v vse vidike našega življenja vnesla kaos in skoraj ni industrije, ki ne bi bila prizadeta. Če se ukvarjate s fotografijo, ljubiteljsko ali profesionalno, imate verjetno drastično manj možnosti, da lahko uporabite svojo najljubšo kamero in izpopolnite svoje znanje.

Izvor: Freepik 

Čeprav zdaj večino časa preživimo doma, je še vedno nekaj priložnosti za fotografske projekte. Če vam zmanjkuje motivacije ali navdiha, vam bo morda pomagal naš majhen seznam zanimivih projektov, ki jih lahko trenutno izvedete.

1. Brezplačni spletni tečaji

Zakaj ne bi izkoristili tehnologije in se vpisali na nekaj peščic spletnih tečajev. Morda želite izvedeti več o fotografiji na splošno ali pa vas zanima določen način fotografiranja, ki bi ga radi vedeli bolje - na internetu se najde nekaj za vsakogar, od brezplačnih tečajev za začetnike do tečajev za izkušene fotografe, ki želijo izpopolniti določene veščine.

2. Delite svoje znanje z drugimi

Če menite, da bi vaše znanje fotografije lahko pomagalo drugim, zakaj ne bi izkoristili dodatnega prostega časa in pomagali fotografom začetnikom, da se naučijo nekaj stvari. YouTube, Instagram in TikTok so le nekatere izmed priljubljenih platform, ki so enostavne za uporabo in so zelo učinkovit način za doseganje velike količine ljudi. Pokažite svoje delo ali opremo, lansirajte ali sledite fotografskim izzivom, možnosti je peščica.

3. Preizkusite nove oblie fotografiranja

Canon makro objektiv

Najraje slikate portrete, a trenutno nimate veliko priložnosti za slikanje ljudi? To je odlična priložnost, da se preizkusite v makro fotografiji. Makrofotografija je fotografiranje majhnih stvari iz neposredne bližine. V svojem domu zagotovo imate rastline, predmete originalne teksture, hišne ljubljenčke, hrano in druge zanimivosti, ki so z makro perspektive vsekakor videti drugače.

Če imate radi makro ali katero koli drugo vrsto fotografije, izkoristite priložnost, da razširite svoja obzorja, se poigrate z različno opremo in ustvarite slike, ki jih običajno ne počnete.

4. Poskusite zaslužiti dodatno

Pasivni vir dohodka je vedno dobra ideja, fotografije z zalogami pa so odličen način za zaslužek zaradi svojih spretnosti. Ljudje uporabljajo fotografije pri pripravi vsebin, oglaševanju, oblikovanju in številnih drugih priložnostih, in ker se pogosto ne izplača imeti svojega fotografa, tukaj v zgodbo vskočijo storitve založniških fotografij.

Roko na srce, stock fotografije se ne prodajajo veliko, dolgoročno pa vam lahko prinesejo soliden dodatek, ki ga lahko vložite v brušenje fotografskih veščin in nabavo nove opreme.