Ostali članci

Katero akcijsko kamero GoPro kupiti?

Ponudba akcijskih kamer še nikoli ni bila lepša in razkošnejša. Vas mede, kje začeti in kako izbrati najboljšo za svoje potrebe in proračun? Spodaj boste našli več modelov GoPro akcijskih kamer za vsako denarnico.

1. Najboljši med najboljšimi - GoPro Hero 9 Black

GoPro Hero 9 Black

Ne samo, da je Hero 9 Black najboljši model akcijske kamere GoPro, ampak je tudi najboljša akcijska kamera, ki jo lahko kupite v času pisanja.

Najnovejši model GoPro je doživel znatno nadgradnjo, tako da imate zdaj novo tipalo s 23, 6 milijona slikovnih pik, zahvaljujoč kateremu lahko snemate 5K video s 30 sličicami na sekundo in slike 20 MP. Baterija ima 30 % večjo kapaciteto v primerjavi s prejšnjim modelom, po novem pa je zdaj na sprednji strani zaslon, ki drastično olajša fotografiranje selfijev in vlog. Hero 9 ima tudi najboljšo stabilizacijo v akcijski kameri.

2. Manjši proračun - GoPro Hero 7 Silver

GoPro Hero 7 Silver

Čeprav ta model ni več v proizvodnji, so zaloge še vedno na voljo v trgovinah za nakup. Preden se dokončno razprodajo, si zagotovite kopijo, če iščete dobro akcijsko kamero, vendar imate manjši proračun.

Ima 10 MP senzor, s katerim lahko snemate 4K video pri 30 fps, je vodoodporen in ima vse ostale osnovne specifikacije, ki bi jih priporočali začetnikom ali nezahtevnemu uporabniku, ki išče kvalitetno akcijsko kamero.

3. Best buy - GoPro Hero 8 Black

GoPro Hero 8 Black

Lahko snema video do 4K pri 60 sličicah na sekundo in ima odlično stabilizacijo zvoka in slike. Je vzdržljiv in vodoodporen, na voljo pa je tudi nekaj dodatkov, ki jih lahko kupite za lažje/boljše/zanimivejše fotografiranje. Prihod modela Hero 9 je njegovo ceno občutno znižal, tako da lahko za okej znesek dobite vrhunsko napravo.

Če vam nobeden od teh treh modelov ni padel v oči, vam priporočamo, da si ogledate ponudbo v spletni trgovini GoSport, ki je specializirana za akcijske kamere in opremo. Tam vas čaka bogata ponudba, ugodne cene in uporabne informacije za lažje nakupovanje, da boste na naslednjih počitnicah ovekovečili svoje spomine na najboljši možni način.