Ostali članci

Playstation 5 - cena, datum izida in vse, kar vemo doslej

PlayStation 5 je najbolj pričakovan izdelek v svetu konzol, a tudi veliko širše. Odkar je Sony potrdil, da pripravlja konzolo nove generacije (ki so jo vsi takoj poimenovali PS5), šušljanje, puščanje informacij in vse, kar običajno spremlja sproščanje priljubljenih naprav, se niso ustavili.

PS5 cijena datum izlaska

PS5 - kaj vse vemo

Novo puščanje informacij o izdaji konzole PS5, tokrat v obliki možne zasnove, nas je spodbudilo, da smo napisali članek o tem, kar je zagotovo znano, kaj bo najverjetneje in kaj je še na področju daljnih špekulacij.

Za začetek vemo, da Sony pripravlja novo igralno konzolo. V vsaki izdaji doslej konzolo imenuje „konzola nove generacije“ in ime PlayStation 5 še ni uporabljeno.Glede na dolgo čakanje (PS4 se je pojavil leta 2013, šibkejši PS4 Slim in zmogljivejša različica PS4 Pro sta iz leta 2016), nova konzola, peta po vrsti, naj bi bila najljubši PlayStation.

Čeprav imena ne vemo, presenetljivo vemo veliko o strojni konfiguraciji nove konzole. PlayStation 5 bo imel tretjo generacijo procesorja AMD Ryzen, za grafiko pa bo poskrbela linija grafičnih kartic Radeon Navi. Poseben plus je oprema s SSD diskom, zato bodo igre tekle še hitreje.

Ljubiteljem fizične posesti iger ni treba skrbeti, PS5 bo še vedno imel disk, vendar še vedno ni znano, kateri tip diska bo uporabljen. Zagotovo je, da bo PlayStation 5 podpiral ločljivost 8K, 4K pri 120 HZ in 3D zvok.

Pri Sonyju so še potrdili združljivost z igrami za PS4. Govorilo se je, da PS5 ne bo ekskluziven, vendar se bo prijateljstvo, zgrajeno skozi  PlayStation 4, lahko nadaljevalo na novi konzoli. Torej, vse igre, ki ste jih igrali na PS4, boste lahko igrali na Playtation 5, a še hitreje in še boljše.

PlayStation 5 - cena

Cena je nekaj, o čemer sploh ne moremo ugibati, skoraj prepričano je, da ne bomo vedeli do uradne predstavitve. Govori pa se, da bo cena PlayStation 5 "privlačna" za igralce (karkoli že to točno pomeni). Pričakuje se, da ne bodo storili napake, ki so jo naredili, ko so postavili PS3 po nerealno visoki ceni, in je postal najslabše sprejeta konzola Sony med igralci.In na koncu, ne glede na to, koliko časa traja, verjamemo, da bo PS5 v prvih dneh prodaje podrl vse rekorde in na koncu postal najbolj prodajana konzola doslej.

PlayStation 5 - datum izdaje

In zadnja stvar, ki je v megli, je datum izdaje nove konzole. Sredi leta 2018 je Sony sporočil, da je PS5 oddaljen približno 3 leta, kar bi pomenilo, da ga na trgu pričakujemo sredi leta 2021.

Vendar vse govorice pravijo, da bi lahko bilo še prej. Kdaj točno, samo ljudje v Sonyju vedo. Skoraj gotovo je, da ga letos ne bomo videli na trgu, vendar smo mnenja, da se bo PlayStation 5 izšel dovolj zgodaj, da ga lahko pričakujete pod svojim božičnim drevesom za božič 2021. Ali bomo uganili, bomo še videli.

Povezani izdelki