Ostali članci

Apple je predstavil nova modela iPad Pro in iPad Air

Apple je po dveletnem premoru predstavil nova modela iPad Pro in iPad Air ter popolnoma nov svinčnik Apple Pencil Pro.

ipad pro 2024

izvor: apple.com

Naprave so bile predstavljene prek vnaprej posnetega dogodka s sedeža v Cupertinu v Kaliforniji. Izvršni direktor Tim Cook je ob tej priložnosti poudaril, da gre za "največji dan za iPad od njegove predstavitve."

iPad Pro, najdražji in najnaprednejši tablični računalnik podjetja Apple, je na voljo v dveh velikostih, 11-palčnem in 13-palčnem modelu. Apple je ta izdelek označil kot najtanjši doslej, saj je debel le 5,1 milimetra. Srce novega iPada Pro je Applov novi procesor M4, ki zagotavlja 4-krat boljšo zmogljivost od obstoječih modelov iPad Pro. Glede na to, da Applova najnovejša linija MacBook trenutno deluje na čipu M3, je to, kot je dejal Cook, "nezaslišano močan čip za AI." Zaslon združuje dve plošči OLED za največjo svetlost. iPad Pro je na voljo v dveh barvah, srebrni in vesoljsko črni.

ipad pro m4

izvor: apple.com

Apple je predstavil tudi iPad Air, ki je prvič na voljo v dveh enakih velikostih: 11-palčnem in 13-palčnem modelu. Večja velikost, ki se zgleduje po večjem zaslonu iPad Pro, ima 30 % večji zaslon kot 11-palčni model. iPad Air poganja Applov procesor M2 s hitrejšim GPU in nevronskim motorjem, ki je 50 % hitrejši od prejšnjega iPad Air. Nova generacija bolje podpira programsko opremo, ki jo poganja AI. Ima tudi sprednjo ležečo kamero.

ipad air 2024

izvor: apple.com

Novi Apple Pencil Pro je opremljen z novo funkcijo stiskanja, ki uporabnikom omogoča zagon orodij, prilagoditev risalnih slojev in vključuje haptične povratne informacije. Podpira tudi funkcijo Find My, tako da lahko poiščeš pero, ko pozabiš, kje si ga pustil.

Pri predstavitvi novih tablic je Apple veliko omenjal umetno inteligenco, zato je pričakovati, da bo v prihodnjem obdobju predstavljena cela serija AI-orodij za iPhone in iPad.

Obiskovalce, ki so si ogledali ta izdelek, zanimali so tudi izdelki