Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g

Cena od 14,97 € do 26,97 €
Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g
Dodaj na seznam želja
Nastavi obvestilo o ceni
Zgodovino najnižje cene
Deli
Prijavi napako

Kakav criollo v prahu bio 125g 3+1 gratis

Ena žlička kakava na dan, odžene žalost stran!  Pravi / naravni kakav se pridobiva iz kakavovih zrn. Le-ta so Med Inki, Maji in Azteki v Srednji in Južni Ameriki veljala za »črno zlato«. Bila so tako cenjena, da so jih uporabljali kot denarno valuto poleg zlata. Znane so tudi legende, da je bil kakavovec sveta rastlina med Inki, njegova zrna pa hrana za bogove.  Kakav v prahu je narejen brez pregrevanja, obsevanja in kakšnih dodatkov ter nežnega mletja kakavovih zrn. Pridelovalci pozorno pogledajo njegovo pridelavo od polja do končnega izdelka. Skrben postopek poskrbi, da kakav v prahu ostane bogat s hranili in značilnega polnega ''čokoladnega'' okusa.  Kakavu v prahu ni dodan noben sladkor in je zato grenkega, a polnega okusa. Vsako zrno kakavovca vsebuje številne različnih snovi in zato slovi kot kompleksno živilo. Najosnovnejše hranilo je njegova maščoba, ki predstavlja vsaj polovico (50 %) celega kakavovega zrna. Ogljikove hidrate zastopajo vlaknine in škrob, enostavnih sladkorjev pa v kakavu skorajda ni.  Surov kakav v prahu je najboljši, če je narejen iz kakavovih zrn vrste criollo, ki predstavlja manj kot 1 % svetovne proizvodnje kakava, zaradi česar ima svojo vrednost na tržišču čokolade. Ima bogato in kompleksno aromo, polno prijetnih okusov, ki so obstojnejši od ostalih vrst. Gojenje te sorte kakavovcev zaradi njihove občutljive narave in nizke rodovitnosti zahteva mnogo več izkušenj in skrbno gospodarjenje.  
ne
14,97 €
Dodaj na seznam želja
V trgovino

Eritritol namizno sladilo brez kalorij 500g 3+1 gratis

Naravno sladilo brez kalorij obstaja!  Eritritol je namizno sladilo na osnovi eritritola brez kalorij in je naravni nadomestek belega sladkorja, ki je popolnoma brez energijske vrednosti ter ima 0 kalorij. Eritritol je oblika sladkornega alkohola, ki velja za izjemo, saj ga telo zaradi edinstvene strukture ne more izkoristiti za energijo (je brez kalorij). Torej je edini sladkorni alkohol, ki je brez kalorij. Super, ampak počakaj ... kaj? Sladkorni alkohol, ki ne vsebujej alkohola? Sladkorni alkoholi (ki jih štejemo med ogljikove hidrate) so dobili ime po svoji kemijski zgradbi, ki delno spominja na alkohole in delno na sladkorje. Tehnično gledano eritritol spada med ogljikove hidrate, vendar se v telesu ne obnaša kot sladkorji ali škrob, zato ga telo nespremenjenega izloči z urinom. Pridobljen je z naravnim postopkom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba in se tako uvršča med naravna sladila.  Eritritol radi uživajo tisti, ki so na dieti z malo ogljikovih hidratov, želijo izločiti ogljikove hidrate iz prehrane, zmanjšati sladkor v prehrani, želijo zaužiti več prehranskih vlaknin ali imajo kandido.  Kaj odlikuje eritritol? Naraven. Brez kalorij (0 kalorij). Po videzu in strukturi zelo podoben sladkorju. Ima glikemični indeks 0. 
ne
26,97 €
Dodaj na seznam želja
V trgovino
  • Na voljo, dostava takoj v trgovini
  • Na voljo, dostava do 2 dni po plačilu
  • Prihaja, po naročilu
  • Razpoložljivost je treba preveriti
  • Ni na voljo
Pametno.si ni spletna trgovina, ampak mesto, kjer si lahko ogledate in primerjate ponudbe drugih trgovin za Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g. Čeprav se podatki večkrat dnevno osvežujejo, priporočamo, da se pred nakupom informirate direktno v trgovini, katero ste izbrali za nakup izdelka Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g. Pametno.si ne zagotavlja točnost objavljenih podatkov, kot tudi to da prikazane slike popolnoma ustrezajo dejanskim izdelkom. (3830063271133)
Ocene i komentarji
Izdelek še vedno ni ocenjen, lahko to spremeniš!
Napiši komentar
Obiskovalce, ki so si ogledali ta izdelek, zanimali so tudi izdelki