Letalo Classic Kit A03091 - Mikoyan-Gurevich MiG-17F "Freska" (1:72)

Cena od 22,50 € do 23,00 €
Letalo Classic Kit A03091 - Mikoyan-Gurevich MiG-17F "Freska" (1:72)
Dodaj na seznam želja
Nastavi obvestilo o ceni
Zgodovino najnižje cene
Deli
Prijavi napako

Letalo Classic Kit A03091 - Mikoyan-Gurevich MiG-17F "Freska" (1:72)

Model letala za lepljenje. Velikost: 1:72; 15,6 cm. Paket vsebuje: 87 kosov za lepljenje. Informacije o modelu: Ob koncu druge svetovne vojne so zmagovalne zavezniške države obupno poskušale pridobiti podrobnosti o nemški reaktivni letalski tehnologiji in podatke iz visokohitrostnih letalnih raziskav, ki bi jih lahko uporabili pri svojih novih projektih. S pomočjo teh informacij in motorne tehnologije, pridobljene iz Velike Britanije, je Sovjetska zveza leta 1949 predstavila majhen Mikoyan-Gurevich MiG-15, enega najsposobnejših zgodnjih curkov. Čeprav so bili sovjeti med korejsko vojno zelo uspešni, so takrat že delali na njegovem nasledniku. Večja in hitrejša freska Mig-17 je morda dala vtis, da je šlo le za večjo različico predhodnika, v resnici pa je šlo za popolnoma preoblikovano letalo, ki je dobilo številne izboljšave v primerjavi z MiG-15 in bistveno premaknilo sovjetsko reaktivno tehnologijo naprej. MiG-17 je bil zasnovan kot morilec bomb in nikoli ni bil namenjen zračnemu boju, vendar mu je izjemna spretnost omogočila zmago nad veliko težjimi in sodobnejšimi ameriškimi stroji. Ameriške zračne sile, ki jih to letalo ni skrbelo in so ga imele zgolj za posodobljeni MiG-15, so v vietnamski vojni močno treznile, ko so nekatera njegova najsodobnejša letala postala žrtev MiG-17, čeprav so jih od takrat nadomestili sodobnejši modeli. Podzvočni MiG-17 je bil lažji in veliko bolj vodljiv od ameriških letal, zahvaljujoč temu pa je lahko zahteval zmago nad stroji, kot sta F-105 Thunderchief in McDonnell Douglas Phantom. To je Američane v letih takoj po koncu konflikta spodbudilo, da so razvili nova okretna letala za zračno premoč. Za trpežen MiG-17 so bile značilne odlične zmogljivosti in enostavno vzdrževanje. Izdelovali so ga v velikih količinah in od sredine petdesetih let naprej, v naslednjem desetletju pa je postal standardno lovsko letalo držav Varšavskega pakta, z letali, proizvedenimi po licenci na Kitajskem in Poljskem. Ker je bila to zelo ekonomična rešitev, je bil za številne manjše zračne sile na svetu privlačen način, kako dobiti lovske letalnice. Sčasoma ga je rekrutiralo več kot trideset čezmorskih držav. Paradoksalno je, da je Amerika, država, proti kateri naj bi se MiG-17 boril že od začetka, postala dom velikega števila teh letal. Najpogosteje v rokah zasebnih zbiralcev, majhna količina pa je našla uporabo pri različnih zračnih preizkusih in vajah, namenjenih izboljšanju bojnih tehnik proti manjšim, bolj premičnim reaktivnim lovcem. Dva lepo obnovljena primerka sta že vrsto let priljubljena udeleženca ameriških letalskih razstav. Podrobnosti o modelu: Lestvica: 1:72 Število delov: 87 Dolžina: 156 mm Širina: 134 mm Zahtevnost: 2 Ure letenja telesa: 1 Priporočljivo za otroke od 8. leta dalje. Opozorilo: Nevarnost zadušitve! Izdelek vsebuje majhne dele. NI PRIMERNO ZA OTROKE, mlajše od 3 let!
out of stock
22,50 €
Dodaj na seznam želja
V trgovino

Airfix maketa-miniatura Mikoyan-Gurevich MiG-17 F "Fresco" • maketa-miniatura 1:72 novodobna letala • Level 3

Merilo: 1:72 novodobna letala • nivo zahtevnosti Level 3 • Samostojni model • Plastična, nesestavljena maketa• AIRFIX03091 Airfix
Razpoložljivost je treba preveriti
23,00 €
Dodaj na seznam želja
V trgovino
  • Na voljo, dostava takoj v trgovini
  • Na voljo, dostava do 2 dni po plačilu
  • Prihaja, po naročilu
  • Razpoložljivost je treba preveriti
  • Ni na voljo
Pametno.si ni spletna trgovina, ampak mesto, kjer si lahko ogledate in primerjate ponudbe drugih trgovin za Letalo Classic Kit A03091 - Mikoyan-Gurevich MiG-17F "Freska" (1:72). Čeprav se podatki večkrat dnevno osvežujejo, priporočamo, da se pred nakupom informirate direktno v trgovini, katero ste izbrali za nakup izdelka Letalo Classic Kit A03091 - Mikoyan-Gurevich MiG-17F "Freska" (1:72). Pametno.si ne zagotavlja točnost objavljenih podatkov, kot tudi to da prikazane slike popolnoma ustrezajo dejanskim izdelkom. (5055286660993)
Ocene i komentarji
Izdelek še vedno ni ocenjen, lahko to spremeniš!
Napiši komentar
Obiskovalce, ki so si ogledali ta izdelek, zanimali so tudi izdelki