Ostali članci

Kateri pekač kruha kupiti – nakupovalni vodnik

Se želite zjutraj zbuditi z vonjem po sveže pečenem kruhu? Imate radi domač kruh, pa nimate časa vsak dan mesiti testo, čakati, da vzhaja in nato spet čakati, da je pečeno? Pekač kruha je idealna rešitev za vaš problem! Nakup pekača kruha je pravzaprav zelo preprost, spodaj pa preberite, kaj morate upoštevati.

Pekač kruha

Osnovne informacije o pekaču kruha

Princip delovanja aparata za peko kruha je super enostaven – vstavite sestavine, pritisnete gumb in 3-5 ur kasneje vas že čaka dišeč in topel kruh.

Pri izbiri pekača kruha se skoraj ne boste zmotili. Razlike se nanašajo predvsem na količino in vrsto programov peke ter možnost izdelave različnih vrst kruha in drugih izdelkov.

Dimenzije

Večina pekačev gre v višinu , ne pa horizontalno. To pomeni, da je kruh, pečen v pekaču kruha, krajši in višji od kruha, kupljenega v trgovini. Če želite, da bo vaš kruh videti kot kupljen v pekarni, se odločite za podolgovat model pekača kruha.

Logično je, da dimenzije opekača nimajo ravno nič vpliva na okus pečenega kruha, in ker visoki modeli opekača kruha zavzamejo manj prostora, je videz pečene štruce zadnja stvar, na katero morate misliti.

Na količino pečenega kruha vpliva tudi velikost pekača. Pri nekaterih pekačih je teža kruha fiksna, pri drugih pa lahko izbirate, kako težak je kruh. Praviloma se te številke gibljejo med 500 in 1200 grami.

Prozoren pokrov

Če želite spremljati napredovanje kruha, ne da bi morali odpirati pokrov pekača, je pekač s prozornim pokrovom pametna izbira. Nekatere naprave imajo na pokrovu okence, pogosto v napravo vgrajeno lučko, da lahko spremljate potek kruha.

Prozoren pokrov nima praktične vloge, saj so vsi programi optimalno razporejeni. To pomeni, da se kruh ne bo zažgal oziroma da bo program prekinjen, preden bo kruh pečen. Prozoren pokrov je zato, da poteši radovednost nepotrpežljivih pekov, ki radi spremljajo potek svojega pekovskega dela.

Mešalna lopatica

Lopatica, s katero mešamo testo, med peko pogosto ostane v kruhu. To pomeni, da bo štruca po peki imela luknjo na mestu mešalnika, kako velika pa bo je odvisno od velikosti mešalne lopatice.

Praviloma to ni problem, lahko pa se odločite za pekač kruha z zložljivo lopatko, ki se pred peko sama zloži, kruh da ostane cel. Če ta možnost ne obstaja, preverite, ali dobite z pekačem orodje za odstranjevanje lopatic iz kruha.

Dodatna oprema

pekač kruha

Kupite pekač kruha, ki ima priložene posode in žlice za merjenje sestavin za recept. Če pogosto uporabljate pečico v kuhinji in že imate vse potrebne pripomočke, potem ti dodatki niso tako pomembni. Vendar pa recepti za peko kruha zahtevajo natančno upoštevanje receptov, ki so priloženi. Če z pekačem dobite merilne lončke, pomeni, da je proizvajalec poskrbel, da je vaš kruh vsakič izvrsten.

Programi in možnosti

Zadrževanje toplote

Možnost zadrževanja toplote ohranja kruh topel še uro ali dve po tem, ko je pečen. Če kruha ne želite postreči takoj, ko opekač neha delovati, vklopite možnost ohranjanja toplega in kruh bo ostal topel in svež še do dve uri po končani peki.

Prestavitev začetka peke

Če želite za zajtrk uživati ​​v sveže pečenem kruhu, vam ni treba vstati ob 3. uri zjutraj, da bi prižgali pekač kruha. Raje kupite napravo, ki ima časovnik, torej ki bo začela delovati ob uri, ki ste ji jo določili. Vse potrebne sestavine daš v pečico, programiraš kdaj naj se kruh speče in nato uživaš v vonju in okusu slastnega domačega kruha.

Programi za pekovske in nepokovske izdelke

Večina aparatov za peko kruha omogoča pripravo drugih jedi poleg kruha. Jogurt, domača marmelada, riž, testenine, testo za pico, brezglutenski kruh in pecivo so le nekatere od možnosti. Če želite večnamensko napravo, s katero lahko naredite več kot le kruh, naj ima v tem primeru pekač, ki ga kupite, čim več programov za pripravo različnih jedi.

Programi za pospešeno peko

Določeni modeli pekačev kruha imajo možnost ekspresne peke, kjer je celoten postopek končan v samo eni uri. Poleg tega so na voljo tudi programi, pri katerih lahko sami zamesite kruh in ga samo spečete v pečici; in obratno - pustite peku, da zamesi testo za kruh, ki ga nato sami spečete v pečici ali pod peko.

Stopnja zatemnitve skorje

Priljubljena možnost je možnost, da izberete, kako temno skorjo kruha želite. Pogosto je sestavljena iz treh stopenj - svetle, srednje in temne barve kruhove skorje. Vedite, da je to včasih mogoče le pri peki belega kruha.

Predal za dodatne sestavine

Če radi pečete kruh s semeni, rozinami ali drugimi dodatki, se odločite za pekač kruha, ki ima program, ki vas opozori, kdaj je treba te sestavine dodati v pečico. Ali, še bolje, naj ima toaster predal za takšne sestavine. V predal jih daš na začetku, ko v opekač daš vse ostale sestavine za kruh, pekač pa v primernem trenutku sam izprazni predal.

Cena

Cena pekača kruha je odvisna predvsem od dodatnih možnosti in vrst programov, ki jih ponuja. Več kot lahko naredite s pekačem kruha, višja bo cena. Pred nakupom natančno vedite, kaj želite, saj ni treba plačati več za dodatne funkcije, ki jih ne boste uporabljali.

Če peka kruha obljublja veliko naprednih programov in možnosti, cena pa je drastično nižja od povprečja, poskusite zanjo poiskati ocene uporabnikov, saj je zelo verjetno, da gre za izdelek vprašljive kakovosti.

Povezani izdelki