Ostali članci

Elektronska varuška - vse, kar morate vedeti pred nakupom

Varuška avdio ali varuška video sodi med skoraj obvezno opremo vsake družine z majhnimi otroki. Katera varuška je najboljša in na kaj morate biti pozorni, da boste lahko vedno spremljali, kaj počne vaš angelček.

Koji baby monitor kupiti

Avdio ali video monitor?

Ali lahko rečemo otroški telefon ali varuška? To je verjetno prva stvar, o kateri se morate odločiti. Vam je dovolj, da svojega otroka samo slišite, ko se zbudi, ali ga želite imeti na očeh?

Zvočna varuška (otroški telefon) zavzame manj prostora in je veliko bolj praktična kot tista, ki poleg zvoka prinaša tudi sliko. Sama ideja varuške je, da lahko brezskrbno pobegnete od otroka in opravite preostalo delo, pa ga še vedno slišite takoj, ko se zbudi.

Če se odločite za video varuško, boste morda vsakih 5 sekund preverjali sliko, ali vaš dojenček spi. Že samo s tem boste ustvarili nervozo in iz brezskrbnosti prešli v fazo napetosti.

Cena je še en dejavnik, zaradi katerega priporočamo izbiro otroškega telefona. In medtem ko zvočno varuško najdete že za okoli 30 evrov, boste za varuško s kamero morali odšteti blizu 100 evrov. Čeprav zagotovo ne boste varčevali z otrokovo varnostjo, bo vaš otrok prav tako varen, če ga le slišite in ne vidite.

Babyphone

Uporabne funkcije varuške

Če se odločite za zvočno varuško (otroški telefon), je v vaši novi napravi zagotovo nekaj uporabnih funkcij.

  • Svetlobni signal: Ko se na otroškem telefonu pojavi zvok, se skozi LED lučke samodejno prikaže svetlobni signal. Na ta način boste zagotovo opazili zvoke iz otroške sobe, tudi če jih niste slišali. Prav tako lahko sesate, mešate hrano in opravljate podobna opravila ter bodite prepričani, da boste takoj vedeli, da je vaš otrok buden
  • Indikator prazne baterije: Ta funkcija je prav tako zelo uporabna, če želite vedno vedeti, ali varuška deluje pravilno. In ne bo mogoče, da bi se baterija izpraznila, ko jo najbolj potrebujete. Star pregovor pravi: "Bolje preprečiti kot zdraviti."
  • Doseg: Domet, ki ga lahko pokriva otroški telefon, je odvisen samo od vašega doma. Sami boste najbolje presodili, ali potrebujete doseg 100, 200 ali 300 metrov. Vsekakor upoštevajte, da je ponudba varušk običajno nekoliko manjša, kot navaja proizvajalec
  • Izven dosega: vsekakor je dobra možnost, da ima varuška neko obliko opozorila, ko ste izven dosega. Zvočni ali svetlobni signal vam bo jasno povedal, da se morate brez težav vrniti v prostor, kjer varuška deluje
  • Tehnologija DECT: Če je vaša varuška opremljena s tehnologijo DECT, to pomeni, da bo zaščitena pred motnjami drugih naprav, ki delujejo na isti frekvenci.
  • Frekvenca: Varuške, ki delujejo na frekvenci 1,9 GHz, so opremljene s tehnologijo DECT in najmanj motijo ​​druge naprave.

Funkcije, ki jih morate in ne smete imeti

V zgornjem delu smo razložili funkcije, ki bi jih vsekakor priporočali in za katere menimo, da bi jih morala imeti vsaka varuška. Seveda pa se tehnologija razvija in s tem se razvijajo tudi možnosti, ki vam jih varuška ponuja.

  • Senzor gibanja: Če varuška nekaj časa ni zabeležila gibanja vašega otroka, bo vaši enoti poslano obvestilo. Ta funkcija je uporabna za novorojenčke, medtem ko vas lahko starejši otroci začnejo motiti
  • Sobna temperatura: Da, nekatere varuške vas lahko obvestijo tudi o temperaturi prostora, kjer je vaš otrok. Če ste nenehno v paniki, da mu je vroče ali hladno, je to dobra možnost. Za neko normalno razmišljanje popolnoma nepotrebno
  • Dodatna enota: ena enota je postavljena v otroško sobo, druga pa je v rokah staršev. Včasih pa lahko kupite dodatno enoto in eno pustite v sobi, drugo pa vzamete s seboj. Ali pa en starš dobi enega, drugi enega, tako da lahko oba opazujeta znake prebujanja

Video varuška

Do sedaj smo govorili le o otroških telefonih, zdaj pa bomo nekaj pozornosti namenili tistim, ki se odločajo za nakup video varuške. Načeloma v otroško sobo postavite kamero, ki oddaja sliko in zvok, s seboj pa imate zaslonsko enoto, ki sliko sprejema.

Baby monitor s kamerom

​Seveda pa je pri teh varuškah najpomembnejše to, da oddajajo kakovostno sliko, da se vam ni treba mučiti, kaj je na sliki otrok in kaj postelja. Šalo na stran, slaba kakovost slike vas lahko precej moti.

Seveda večina zgoraj omenjenega velja tudi za tovrstne varuške, zato se ne bomo ponavljali. Je pa poleg kakovosti slike še ena nepopisno pomembna postavka in to je nočno snemanje.

Varuška naj bo opremljena s tehnologijo za snemanje v popolni temi (infrardeča tehnologija), da boste svojega otroka dobro videli tudi v tej situaciji.

Boljše kamere imajo lahko tudi možnost vrtenja ali povečave, o uporabnosti te možnosti pa boste lahko presodili sami. Velikost zaslona bo odvisna tudi od osebnih želja. Nekaterim se zdi 2,5-palčni zaslon majhen, drugim pa temen.

Povezava preko Wi-Fi signala

Nekatere varuške omogočajo povezavo kamere prek signala Wi-Fi neposredno s pametnim telefonom ali prenosnikom. Tako ne potrebujete "starševske" enote, ampak vse informacije pridejo na že stabilnenaprave.

Sliši se precej praktično, a sami veste, da stabilnost brezžičnega signala še vedno ni tako močna, da bi mu pustili skrbeti za vašega otroka. Če po nesreči izgubite internetni signal, boste izgubili tudi stik z otrokom v drugi sobi, česar si zagotovo ne želite.

Dijete i baby monitor

Premislite, kaj od vsega naštetega potrebujete, primerjajte cene varušk in poiščite napravo, ki vam bo olajšala življenje, a ji boste tudi maksimalno zaupali.

Povezani izdelki