Ostali članci

Konzole PlayStation 5 kmalu v novi preobleki: Sony predstavil slim različice

Že mesece se govori, da bo Sony predstavil PlayStation 5 Slim, zdaj pa imamo končno potrditev novih konzol. PlayStation 5 in PlayStation 5 Digital Edition sta bili preoblikovani in bosta kmalu na policah trgovin v novih kompaktnih oblikah.

PlayStation 5

Uradno ni tanka različica. To pomeni, da lahko še vedno kupite PlayStation 5 z bralnikom diskov in PlayStation 5 Digital Edition brez bralnika, vendar nekoliko izboljšano.

Novost je tanjša konstrukcija – nove različice modelov PlayStation 5 so 30 % manjše od predhodnih in med 18 do 24 % lažje od originalnih modelov. Po novem so tudi štiri stranske stranice, zgornja v visokem sijaju in spodnja mat.

Novost je tudi ta, da PS5 ni več opremljen z navpičnim stojalom. Če želite napravo držati pokonci, boste morali posebej kupiti stojalo za 30 evrov.

Na sprednji strani naprave so dodali še en vhod USB-C, odstranili vhod USB-A in povečali kapaciteto SSD diska iz 825 GB na 1 TB. Kupite lahko tudi bralnik plošč UHD Blu-ray za model Digital Edition za 120 evrov.

Ko bodo zaloge trenutnih modelov PlayStation razprodane, bodo prenovljene različice postale edini razpoložljivi modeli. Novembra so najprej naprodaj v ZDA, čez nekaj mesecev pa še v drugih državah.

Priporočeni ceni za EE sta 550 € za PlayStation 5 in 450 € za PlayStation 5 Digital Edition.

 

Povezani izdelki