Ostali članci

Vse kar morate vedeti pred nakupom instant (Polaroid) fotoaparata

Instant kamere postajajo vse bolj priljubljene med mlajšimi generacijami. Čeprav lahko danes z mobilnim telefonom posnamemo 500 kakovostnih fotografij in jih takoj pripnemo na družabna omrežja, je nekaj posebnega v samodejnem tisku fotografij, ki ga omogočajo instantne (polaroidne) kamere.

Instant Polaroid fotoaparat

Kaj so instant kamere?

Instant kamere so kamere, ki natisnejo fotografijo takoj po snemanju. Tako imate v minuti v rokah fotografijo v fizični obliki. Tudi vsi ostali fotoaparati, mobilni telefoni in druge slikovne naprave zahtevajo posebno napravo za tiskanje fotografij. S trenutnimi kamerami boste dobili vse v enem.

Takojšnje kamere se pogosto imenujejo polaroidne kamere ali fotoaparati, vendar je to zato, ker je Polaroid najbolj znana blagovna znamka takojšnjih kamer, zato so ljudje enačili enega z drugim. Nekaj ​​podobnega kot Kindle med bralniki e-knjig. Vendar pa Polaroid ni edini proizvajalec trenutnih fotoaparatov, več o tem v nadaljevanju.

Za uporabo instant kamere boste potrebovali tudi instant papir, na katerega bo natisnjena slika. Vsak proizvajalec uporablja svoj papir/film in je določen za določen model kamere. Šele ko v fotoaparat vstavite pravi film, lahko začnete slikati in tiskati fotografije.

Polaroid OneStep+ fotoaparat

Glavne prednosti instant kamer

V svetu fotoaparatov DSLR, vrhunskih fotoaparatov mobilnih telefonov in vseh drugih čudes tehnologije morajo trenutni fotoaparati ponuditi nekaj, kar jih bo ločilo od množice in spodbudilo ljudi, da jih kupijo, tudi če je kakovost samih fotografij pomanjšana.

Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe je zagotovo največji plus, ki ga imajo Polaroid fotoaparati pred ostalimi modeli. Vse se pospravi z enim pritiskom na gumb in to je to. Enako enostavno jih bodo uporabljali tako mladi kot starejši.

Instant slika

Pri pametnih telefonih smo navajeni, da vse fotografije takoj pogledamo in jih delimo z vsemi znanimi in neznanimi na Facebooku, Instagramu in drugih družbenih omrežjih. Vendar si včasih res želimo sliko takoj v fizični obliki kot večen spomin na zabeleženi trenutek. Takojšnje kamere vam omogočajo prav to.

Posebno doživetje

Poleg kakovosti, ki jo ponujajo profesionalne kamere, različni filtri, trojne kamere in vse ostalo, kar je v svetu fotografije postalo vsakdan. Instant kamere vam ponujajo drugačno, posebno izkušnjo. Nazaj v preteklost z velikim nasmehom na obrazu.

Glavne slabosti trenutnih kamer

Slabosti instant kamer so očitne že na prvi pogled, a jih bomo vseeno nekoliko podrobneje predstavili, da boste na koncu lahko izbrali ali so polaroidne kamere prava stvar za vas.

Kvaliteta fotografija

Če vam je kakovost fotografij najpomembnejša, potem instantne kamere zagotovo niso za vas. Čeprav obstajajo polaroidi, ki imajo celo spodobno kvalitetne fotografije, zagotovo ne bodo premagali tistih, posnetih z DSLR fotoaparatom ali kakovostnim mobitelom in nato narejenih v foto studiu.

Cena

Ceno bi lahko uvrstili med prednosti in slabosti trenutnih kamer. Sama cena aparata je kar sprejemljiva, običajno okoli 150 evrov. Vendar je fotografski film običajno precej drag. Govorimo o ceni okoli 15 evrov za 10 slik, kar se na koncu izkaže za lep znesek. A instantne kamere niti niso namenjene izdelavi 500 fotografij, tako da, če jih boste naredili 10-20, strošek ne bo tako visok.

Fotografije ni mogoče dati v skupno rabo

Dandanes smo navajeni, da večino fotografij na družbenih omrežjih delimo takoj, ko jih posnamemo (iz 48. poskusa). S polaroidnimi fotoaparati to preprosto ne bo mogoče. Namenjene so temu, da slikate zase in za svoje spomine, ne pa drugim in nabiranju všečkov. Po tem lahko s svojim mobilnim telefonom poskusite posneti polaroidno fotografijo in jo objavite na Facebooku.

Polaroid in Fujifilm - najbolj priljubljeni modeli

Ko govorimo o proizvajalcih instant kamer, sta zagotovo najbolj znana Polaroid in Fujifilm Instax. Povedali smo že, kako se je ime Polaroid kamera uveljavilo zaradi dejstva, da je Polaroid tudi najbolj priljubljen proizvajalec instant kamer.

Fujifilm pa ima svojo serijo trenutnih kamer Instax in pri izbiri instant kamere boste morali izbirati med tema dvema znamkama. Je pa Fujifilm nekoliko cenejši in je skoraj tako dober pri izdelavi polaroidnih fotografij. Na drugi strani imajo kupci najraje fotoaparate Polaroid zaradi imena in pristne izkušnje s fotografijami Polaroid.

Fujifilm Instax Mini 9 je trenutno ena najbolj priljubljenih trenutnih kamer. Poleg nizke cene se Instax Mini 9 lahko pohvali z možnostjo snemanja selfijev, tako da če se želite fotografirati sami, je Instax Mini 9 prava stvar za vas.

FujiFilm Instax Mini 9 polaroid fotoaparat

Pri Polaroidu je najboljša možnost nakup fotoaparata Polaroid Originals OneStep+. S tem fotoaparatom boste dobili celo možnost ročne nastavitve, s čimer boste lahko vplivali na kakovost/lepoto fotografije.

Povzeti. Instant fotoaparati niso vrhunec fotografije in obstaja nešteto kakovostnejših fotoaparatov. Instant fotoaparati pa ponujajo zabavo, ki vas bo navdušila in vam v nekaj sekundah podala sliko v fizični obliki. Če se odločite za nakup instant kamere, smo prepričani, da vam ne bo žal.

Obiskovalce, ki so si ogledali ta izdelek, zanimali so tudi izdelki