Ostali članci

TOP 5 aplikacij za tek

Ne glede na to, ali ste začetnik v teku ali že brez težav zmorete 5 km, vam je tehnologija lahko v veliko pomoč. Zagon aplikacij na pametnem telefonu bo opravil vse delo namesto vas. Kako daleč ste tekli? S kakšno hitrostjo? Za koliko časa?

Muškarac i žena trče na mostu

Vendar pa v morju aplikacij ni enostavno najti tisto, ki vam bo najbolj ustrezala. Zato vam predstavljamo 5 najboljših brezplačnih aplikacij za tek, a z opombo, da bo vsaka aplikacija odlična, če bo motor vašega aktivnega življenja.

1. Groza (Strava)

Ta aplikacija upraviči svoje ime. Strava, ki jo priznavajo športniki po vsem svetu, je zagotovo najboljša aplikacija za napredne tekače. Poleg merjenja najpomembnejših podatkov, kot so razdalja, hitrost, čas in poraba kalorij, vam bo Strava omogočila primerjavo vaših rezultatov s tekači po vsem svetu.

Ni boljše motivacije kot primerjanje z drugimi in na ta način boste zlahka razumeli, koliko se lahko še izboljšate. Strava vam ponuja tedenske in mesečne analize vašega treninga, tako da lahko sami ocenite svoj napredek.

Screenshot aplikacije Strava

Glavni poudarek je na deljenju rezultatov z drugimi uporabniki aplikacije, zato bodite na to pripravljeni. Če želite rezultate obdržati zase, Strava zagotovo ni za vas.

Strava je združljiva z nekaterimi najbolj priljubljenimi merilniki telesne pripravljenosti, kot so Garmin Vivoactiva, FitBit in številne druge naprave.

2. Nike + Running

Seveda ta seznam ne more brez Nike-a. Nike+ Running izžareva preprostost, zato jo bodo cenili predvsem tisti, ki šele vstopajo v svet teka. Enostavna uporaba brez preverjanja dela med treningom je glavna prednost te aplikacije.

Nike+ vam omogoča zvočno spremljanje vaše vadbe v realnem času, tako da veste, kako daleč ste tekli, ali morate upočasniti ali pospešiti, in vse to, ne da bi morali gledati v pametni telefon.

Tako kot pri drugih aplikacijah si postavite cilj in aplikacija vam bo prinesla namige in priporočila za vsakodnevno vadbo, da ga boste čim prej dosegli.

Screenshot aplikacije Nike+ Running

Zabavna komponenta Nike+ se kaže v zmožnosti tekmovanja s prijatelji. Pripravite tekmovanje in spremljajte napredek svojih prijateljev v realnem času. Kdo bo prvi in ​​kdo zadnji? Tekmujte in osvojite večno slavo.

In še nekaj, aplikacija Nike+ Running je popolnoma brezplačna. In medtem ko imajo druge aplikacije na tem seznamu svoje različice Pro ali Premium, ki jih zaračunajo, vam Nike+ ponuja vse svoje funkcije brezplačno. Vse, kar obstaja v aplikaciji, je na voljo kadarkoli.

3. Runkeeper

Ena najbolje oblikovanih tekaških aplikacij je zagotovo Runkeeper. Izredno enostaven za uporabo s prijaznim vmesnikom je navdušil uporabnike. Skoraj 400.000 jih je v Googlu Play ocenilo 4,4.

Kaj je tako posebnega na tej aplikaciji?

  • Izjemna natančnost pri merjenju vseh pomembnih podatkov
  • Personalizirano usposabljanje
  • Napredni trening za dosego cilja (10km, polmaraton, maraton)
  • Avdio navodila
  • Enostavnost uporabe

Kot največjo pomanjkljivost lahko izpostavimo nenehno opozarjanje na možnost premium nadgradnje (Runkeeper Go).

Screenshot aplikacije Runkeeper

Runkeeper je združljiv tudi s celo vrsto naprav, kot so Android Wear, Fitbit, Garmin Forerunner in mnoge druge.

4. Runtastic

Kar sta v svetu športnih znamk Nike in Adidas, operacijskih sistemov Android in iOS, sta v svetu mobilnih aplikacij za tek Runtastic in Runkeeper. Obe aplikaciji sta bili preneseni več milijonov krat, Runtastic pa ima nekoliko boljšo oceno, 4,5 (v primerjavi z Runkeeperjevo 4,4).

Preko GPS-a Runtastic spremlja vašo vadbo z merjenjem razdalje, hitrosti, porabe kalorij in prikaže pot teka. Runtastic vam omogoča tudi vodenje dnevnika dejavnosti, tako da lahko približno spremljate svoj napredek.

Screenshot aplikacije Runtastic

Prijava za lažje spremljanje rezultatov je možna preko Google+ in Facebook računov ter preko elektronske pošte. Tako kot vse druge aplikacije tudi Runtastic omogoča enostavno deljenje rezultatov vadbe s prijatelji na družbenih omrežjih.

Druga pomembna stvar, ki jo Runtastic naredi bolje kot Runkeeper, je lažje upravljanje glasbe, glasba pa je zelo pomemben dejavnik pri vašem usposabljanju.

5. Zombies, run! (Zombiji, bežite!)

Ker je večina tekaških aplikacij precej podobnih, smo se odločili, da na peto mesto postavimo aplikacijo, ki presega tek. Mnogi bodo kot glavno oviro pri teku navedli dolgčas. Teči 5 km v ravni črti, sam z mislimi in glasbo je lahko res nezanimivo, če pa teku dodaš še videoigro, dobiš čisto novo dimenzijo.

Zombies je točno to. Kombinacija tekaške aplikacije in mobilne igre. Vsakič, ko greste na tek, se to spremeni v misijo, ki se začne s prvim korakom. A ne skrbite, ne bo vam treba seči po mobilnem telefonu, da bi videli, kaj sledi. Vsa navodila boste prejeli preko slušalk. Na vas je, da se osredotočite le na tek in dokončanje misije.

Aplikacija Zombies, run

Zombiji so vam za petami in če želite preživeti, je čas, da pospešite. Kakšna je boljša motivacija za tek kot preživetje in reševanje drugih?

V brezplačni različici so na voljo 4 misije, vsak teden pa bo odklenjena nova misija.

To je bilo po našem mnenju 5 najboljših tekočih aplikacij. Obstaja cela vrsta, s katerimi ne morete zgrešiti, kot so Endomondo, Adidas Train&Run, Google Fit in številni drugi. Na vas je, da poiščete tisto, ki najbolj ustreza vašim prioritetam, in začnete fantastičen svet teka.