Ostali članci

Kakšno opremo za "back to school" vaš učenec res potrebuje?

Pred nekaj leti so pri nas postale priljubljene promocije »nazaj v šolo«, ki staršem obljubljajo popolno opremljanje otrok za šolo po ugodnih cenah. In čeprav je pričakovati, da bodo tam našli knjige, zvezke in oblačila, se ob vrnitvi v šolo oglašujejo tudi vsi - igralni računalniki, športna oprema, mobilni telefoni, tablični računalniki... Spodaj ugotovite, kaj potrebujete takoj, na kaj je najbolje počakati in česa sploh ne potrebujete.

povratak u školu

Osnovna oprema

Šolska torba je osnovna oprema za vsakega šolarja, ali je to osnovna šola ali najstnik v srednji šoli.

Pisali smo o značilnostih najboljše šolske torbe za vašega učenca, najpomembnejše pa je, da ne kupite najcenejše torbe, ker se nekvalitetne torbe hitro obrabijo in dolgoročno predstavljajo višje stroške. Naramnice in zadnji del torbe naj bodo debelejši in čim več predelkov v torbi, tem bolje.

Praviloma lahko vnaprej dobite zvezke, svinčnike in pripomočke za pisanje. Včasih imajo učitelji in profesorji posebne zahteve, vendar se večinoma nanašajo na vrste kvadratov ali črt, pa tudi na debelino zvezka. Dobro pravilo je nakup zvezkov različnih modelov, zlasti za mlajše otroke. Tako boste lažje razločili, kateri zvezek je za kateri predmet in ne bo pomotoma v šolo prinesel napačnega.

Kar se tiče umetniške opreme, je najbolje, da počakate. Večina šol ponuja seznam opreme, potrebne za umetnost, in dokler tega seznama nimate, ne zapravljajte denarja za stvari, ki jih vaš otrok sploh ne potrebuje.

Oblačila in obutev

Oblačila in čevlji so verjetno najdražji in najzahtevnejši del. Od izbire modela, ki bo otroku všeč, do iskanja pravih velikosti in seveda poskušanja varčevanja. Pred nakupom pojdite skozi otroško omaro in si dobro zamislite, kaj točno manjka. Tu boste imeli največje težave z najstniki. Poskrbite za spoštovanje kodeksa oblačenja šole, tudi če se z njim ne strinjate, saj boste tako otroka rešili iz neprijetnih položajev.

Kaj pa računalniki in tablični računalniki?

Tehnologijo puščamo za konec, ker je najmanj pomemben del zgodbe o "back to school". Otroci v nižjih razredih ne potrebujejo računalnika, v redkih trenutkih, ko bodo, pa naj uporabljajo vaš. Za višje razrede osnovne šole si oglejte osnovni računalnik, na katerem bodo lahko opravljali naloge računalništva in del svojega prostega časa preživeli.

Pozabite na modele prenosnih in namiznih računalnikov za več kot 1000 evrov. Če imaš možnost za kaj takega, potem lahko. Toda ne čutite niti najmanjšega pritiska iz trgovin, ki v času pred šolo navsezadnje iščejo skrbne starše, da bi uporabile tehnologijo, ki je ne potrebujejo ne oni ne njihovi otroci. Če vidite, da otrok kaže večje zanimanje za tehnologijo, je šele takrat vredno vlagati v močnejšo napravo.

Nagrada za uspeh

Starši radi nagradijo svoje pridne učence za trud v šolskem letu. Za velika in draga darila res ni potrebe in dobro je združiti prijetno s koristnim.

Novo koleso je odličen način, da otroke spodbudite k preživljanju časa zunaj, pri izbiri najboljšega pa si oglejte naše nasvete za nakup otroškega kolesa. Če želite nekaj malo drugačnega, je hoverboard izvirno in zanimivo darilo.

Verjamemo, da nihče ni prestar, da bi se igral z Lego kockami, in morda bi bil vaš otrok najbolj vesel nove igralne konzole.

 

Povezani izdelki
Kinderkraft Joy potovalna posteljica
2 ponudbe
Dodaj na seznam želja
Hasbro Monopoly
6 ponudba
Dodaj na seznam želja
truelife NannyCam V24
5 ponudba
Dodaj na seznam želja