Ostali članci

Kako povezati prenosni računalnik s televizorjem - HDMI, USB-C in Wi-Fi

Če se sprašujete, kateri je najboljši način za povezavo prenosnika in televizorja, ste prišli na pravo mesto. Ko boste naslednjič želeli zaslon prenosnika preklopiti na televizor z velikim zaslonom, boste imeli nekaj načinov za to. Na vama je, da se odločite, ali imate raje žično ali brezžično možnost.

Kako spojiti laptop i tv

Žično povezovanje prenosnika in televizorja

  • HDMI
  • USB-C

Najpreprostejši in najhitrejši način za povezavo prenosnikov in televizorjev je z HDMI kablom. Odličen je za prenos zvoka in slike visoke ločljivosti, zaradi česar je odlična izbira za prikazovanje visokokakovostnih vsebin. HDMI je že leta standard in vaša naprava ga ne bo podpirala le, če je res zelo stara. Torej verjetno nimate razloga za skrb.

Za uporabo tega kabla morata imeti vaš prenosnik in televizor izhod in vhod HDMI. Priključite jih in povežite s kablom HDMI. Na televizorju z daljinskim upravljalnikom preklopite na vsebino HDMI v meniju, običajno s pritiskom na gumb AV, Input ali Source, v katerem nato izberete možnost HDMI. In to je to.

Nekateri prenosniki imajo mikro ali mini HDMI, zato bodite pri nakupu previdni, kakšen kabel kupujete. V primeru, da že imate standardni kabel HDMI, lahko kupite adapter za prenosni računalnik z mikro ali mini HDMI izhodom.

AV, Input ili Source gumb

Če ima vaš prenosnik izhod USB-C, ga lahko na ta način povežete s televizorjem. Možnosti so USB-C na USB-C, če ima televizor tudi to možnost, ali adapter, ki omogoča povezavo USB-C na HDMI. Vendar ne pozabite, da vsaka vrata USB-C ne morejo oddajati video signala, zato bodite previdni in to preverite pred nakupom.

Brezžično povezovanje prenosnika in televizorja

spojiti laptop i tv

  • Wi-Fi Direct
  • Android Media Player

Za brezžično povezavo prenosnih računalnikov Windows in pametnih televizorjev je priročno uporabljati WiFi Direct. Večina novih prenosnikov in televizorjev podpira to možnost.

Deluje tako, da na televizorju vklopite možnost zrcaljenja zaslona. Nato v nastavitvah prenosnika v možnosti "Naprave" (Devices) pojdite na dodajanje naprave in tam izberite svoj televizor. In to je to – vsebino iz prenosnika boste nato videli na televizorju.

V primeru, da uporabljate enega od prenosnikov MacBook, boste uporabili možnost AirPlay, podpirati pa jo bo moral tudi vaš televizor.

Druga možnost so medijski predvajalniki. Medijski predvajalnik lahko spremeni katerkoli TV v Smart TV in je odličen način za gledanje vsebine na televiziji, ki jo običajno gledate na spletu (YouTube, Netflix i sl.). Naš najbolj znan je Google Chromecast, morda pa imate še enega iz predvajalnika Android ali Apple TV.

Vzemite Chromecast kot primer. Ko ga povežete s televizorjem, lahko zrcalite vsebino iz prenosnika, ne glede na to, ali gre za vsebino iz internetnega brskalnika ali neposredno iz prenosnega pogona. Zaženite aplikacijo Chrome na prenosnem računalniku in izberite možnost »Cast«, izberite vsebino, ki jo želite prikazati na televizorju, in izberite Chromecast, na katerega želite poslati to vsebino.

 

Možda će te zanimati i ovo: