Ostali članci

5 stvari, na katere morate biti pozorni pri nakupu ovitka za mobilni telefon

Nekateri si ne morejo predstavljati svojega mobilnega telefona z masko, drugi ne morejo živeti brez nje. Če sodite v drugo skupino, je tukaj nekaj nasvetov pred nakupomnovega ovitka ali etuija za mobilni telefon.

Maske za mobilni

Nekateri so za, nekateri so proti

Ovitki in etuiji se uporabljajo predvsem za zaščito pametnih telefonov pred praskami in drugimi poškodbami.

Prej ali slej se vsakomur zgodi, da nam mobitel zdrsne iz roke in v tem primeru je koristen ovitek, ki bo preprečil, da bi mobitel opraskali ali da bi razbili zaslon. Poleg neprivlačnosti poškodovane naprave njena cena drastično pade, če jo nekega dne želite prodati.

Vendar pa je danes, ko med modeli pametnih telefonov ni drastičnih razlik, privlačen dizajn eden od odločilnih kriterijev pri nakupu. In ovitek za mobilni telefon bo pokrival dizajn mobilnega telefona.

Poleg tega mobilnik z masko pridobi na debelini in teži, kar zavzame veliko več prostora v žepu ali torbi. Prvotna elegantna, tanka oblika mobilnika tako skoraj popolnoma izgubi svojo vlogo.

Izbira ovitkov in etuijev je ogromna in za vsakogar se najde nekaj, tudi za tiste, ki želijo, da osupljiv dizajn njihovega pametnega ljubljenčka ostane viden.

Poglejmo torej, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu etuija za mobilni telefon.

1.  Kako pogosto uporabljate mobilni telefon?

Če imate pametni telefon ves čas v roki, pogosto tipkate in se pogovarjate, naj maska ​​ustreza vašim potrebam.

V tem primeru se izogibajte maskam v obliki majhnih torbic. Niso praktične, saj boste morali mobilnik pogosto vzeti ven.

Razmislite o nakupu silikonskih ovitkov ali plastičnih ovitkov, ki bodo objeli zadnji del mobilnega telefona. Zaslon je vedno viden in mobilnik lahko uporabljate brez sekunde zamude.

Če minejo ure brez pogleda na mobilnik, potem je torbica boljša izbira namesto klasične maske. Čeprav nudi manjšo zaščito, če vam telefon pade na tla, bo bolje zaščitil zaslon pred morebitnimi praskami. In tudi če mobilni telefon uporabljate manj, je manj možnosti, da vam izpade in se poškoduje.

Silikonski in plastični ovitki so pogosto najcenejši in so na voljo v različnih barvah in oblikah, s katerimi lahko prilagodite svoj telefon in mu daste osebnost. Takšne maske so tanke, ne pokvarijo videza mobilnika in omogočajo boljši oprijem.

Čeprav lahko takšni ovitki razmeroma dobro zaščitijo tudi pri manjših padcih, zaslon mobilnega telefona ni zaščiten. Priporočamo, da na zaslon namestite zaščitno folijo, da preprečite praske.

Za tiste, ki se želite izogniti novemu videzu, so na voljo prozorni pokrovi, skozi katere se vidi originalna oblika mobilnika. Prav tako so maske lahko prekrite z drugimi materiali kot je usnje (pravo ali eko).

2. Kako pomemben je za vas mobilni telefon in dizajn?

Če ni maske, ki bi dizajnsko presegla vaš mobilnik, razmislite o nakupu prej omenjene prozorne maske.

Če vam je videz maske pomembnejši od dizajna mobilnika, imate srečo, saj je ponudba neskončna. Od enobarvnih mask do živobarvnih v obliki živali in risanih junakov, za vsakogar se bo našlo nekaj. Silikonski ovitki, usnjeni ovitki in plastične zaščite - zagotovo boste našli, kar potrebujete.

3. Razmislite o alternativni denarnici!

Flip case

Za vse, ki ste vajeni nositi denar in dokumente v žepu, so t.i preklopne torbice vrhunec praktičnosti.

Poleg tega, da odlično ščitijo mobilni telefon, vključno z zaslonom, so pogosto opremljene z manjšimi žepi na notranji strani, kamor lahko pospravite nekaj kartic in denarja.

Čeprav takšni etuiji skrijejo zaslon mobitela, jih je bolj praktično odpreti, kot pa mobitel vzeti iz ovitka. Obstajajo pa tudi etuiji, ki imajo na sprednji strani odprtino, skozi katero je mogoče videti zgornjo polovico zaslona, ​​kjer se prikazuje čas in obvestila.

Bodite pozorni na mehanizem zapiranja in odpiranja takšnih ohišij.

Najpogosteje se uporablja magnet, ki je tudi najenostavnejša možnost, vendar lahko uniči kartice z magnetnim trakom, če jih hranite v etuiju.

4. Kakšno stopnjo zaščite želite?

Zaštitna maska za mobilni

Za povprečnega uporabnika so silikonske maske in preklopni etuiji zadostna izbira. Za tiste, ki radi uživate v malo bolj ekstremnih dogodivščinah, pa je priporočljivo, da svoje pametne ljubljenčke ustrezno zaščitite.

Obstajajo maske, ki so popolnoma odporne na udarce, vodo, veter in druge nesreče. Je pa pri njih mobilnik videti kot manjša opeka, kar pomeni, da so takšne maske namenjene le ekstremnim situacijam in med sedenjem na kavi ali sprehajanju psa nima smisla tako ščititi mobilnika.

Pričakujte, da boste za ovitek z visoko stopnjo zaščite plačali nekoliko več kot za klasični ovitek, vendar je to boljša možnost kot nakup novega mobilnega telefona.

5. Koliko želite zapraviti?

Cena maske je odvisna od njene kvalitete, pa tudi od dizajna in modela mobilnega telefona, za katerega je namenjena.

Najcenejše maske za euro pa pol najdeš pri uličnih prodajalcih, a vseeno računaj, koliko denarja, toliko muzike.

Bolj ko je maska ​​močna, vzdržljiva in kakovostnejša, več bo stala. Če naročite prek spleta, pričakujte, da boste verjetno morali plačati tudi poštnino. In to pomeni, da se ne splača naročiti samo maske za 5 evrorv.

Naše priporočilo je naslednje: če naročite nov mobilni telefon, zraven takoj kupite ustrezen ovitek ali etui. Dve muhi na en mah.