Ostali članci

Samsung Galaxy A54 - specifikacije in cena za novega kralja srednjega razreda

Samsung Galaxy A54, predstavljen marca 2023, je mamljiva nadgradnja za manj zahtevne uporabnike, ki iščejo zanesljiv in lep pametni telefon srednjega razreda. Eleganten dizajn, zanesljiva kamera in vzdržljiva baterija so nekatere od njegovih največjih prednosti – to je bistvo.

Samsung Galaxy A54 specifikacije i cijena

Oblikovanje in prikaz

Na sprednji strani je 6,4-palčni zaslon AMOLED s kamero za selfije 'Infinity O'. To pomeni, da se kamera nahaja v luknji, ki je narejena v zaslonu, in ni povezana z robom naprave. Zaslon je ločljivosti FHD+ z dinamičnim osveževanjem slike do 120 Hz in steklom Corning Gorilla Glass 5. Podpira osvetlitev do 1000 nit, kar je 25 % bolje od lanskega modela.

Najbolj opazna razlika v primerjavi z lanskim Samsung Galaxy A53 je v dizajnu. Natančneje, gre za prenovljene zadnje kamere, ki krasijo minimalističen dizajn, prvotno predstavljen na Samsungovi liniji naprav S23 februarja 2023.

Nadgrajeni so tudi materiali, uporabljeni pri izdelavi mobilnega telefona, tako da je na hrbtni strani uporabljeno steklo namesto plastike, da se doseže premium občutek.

Poleg standardne bele in črne barve sta na voljo tudi živahni svetlo zelena in svetlo vijolična za uporabnike, ki si želijo svežega in izvirnega videza.

Kamera

Glavna kamera ima 50 MP. To je opazno manj kot pri lanskem A53, katerega glavna kamera je imela 64 MP, kljub temu pa je kakovost fotografij, posnetih z A54, opazno višja. Razlog se skriva v večjem senzorju in izboljšani optični stabilizaciji slike, ki omogočata snemanje jasnih fotografij in video posnetkov, polnih podrobnosti.

Med možnostmi snemanja lahko izbirate med profesionalnim in nočnim načinom, počasnim posnetkom, hiperlapsom in drugimi.

Samsung Galaxy A54 se lahko pohvali z izjemno lepimi in podrobnimi fotografijami v dobro osvetljenih pogojih. Barve so nasičene v značilnem Samsungovem slogu, kar daje fotografijam dodatno raven živahnosti.

Na voljo sta tudi ultraširoka kamera z 12 MP in makro kamera s 5 MP ter sprednja kamera z 32 MP.

Strojna in programska oprema

Samsung Galaxy A54

Napravo poganja Samsungov novi procesor Exynos 1280, predstavljen pred nekaj tedni. Pri pomnilniku je na voljo 8 GB RAM-a, pri notranjem pomnilniku pa lahko izbirate med različico s 128 GB ali 256 GB, na voljo pa je tudi možnost razširitve pomnilnika s kartico microSD do 1 TB – izjemno uporabno, vendar zelo redka funkcija na novih pametnih telefonih.

Baterija ima velikih 5.000 mAh in podpira polnjenje z močjo 25 W. To pomeni, da boste napravo od 0 do 100 % napolnili v približno uri in pol.

Samsung Galaxy A54 prihaja z operacijskim sistemom Android 13, zavitim v dobro znani uporabniški vmesnik Samsung One UI. Potrjeno je, da bo naprava prejela še 4 nadgradnje operacijskega sistema in 5 let varnostnih posodobitev, kar pomeni, da jo boste lahko varno uporabljali še leta.

Povezani izdelki