Ostali članci

Predstavljena Google Pixel 8 in Pixel 8 Pro – tukaj so specifikacije in cena

Google je pred kratkim predstavil najnovejše različice svojih zmogljivih vodilnih pametnih telefonov. Osma ponovitev prinaša posodobljene kamere, nove senzorje, naprednejšo umetno inteligenco – a tudi velikodušno ceno.

Google Pixel 8 i Google Pixel 8 Pro specifikacije i cijena

Oblikovanje

Nova pametna telefona Google oblikovno ne odstopata veliko od Pixela 7 in Pixela 7 Pro. Razlike so v nekoliko bolj zaobljenih kotih, ravnih zaslonih, kovinskih stranskih letvah z mat teksturo in sijajnem steklu na zadnji strani.

Pixel 8 ima 6,2-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo FHD+ in razmerjem stranic 20:9 – zaradi tega je nekoliko manjši od Pixela 7. Zaslon s frekvenco osveževanja 120 Hz in podporo za HDR10+ ščiti Corning Gorilla Glass Victus pred razpoke in praske. Različica Pixel Pro ima 6,7-palčni zaslon Super AMOLED, ki je prav tako zaščiten s steklom Corning Gorilla Glass Victus 2 in ima hitrost osveževanja, ki se samodejno prilagaja med 1 Hz in 120 Hz.

Kamere

Tako kot lani ima osnovni model Pixel dve zadnji kameri – glavno kamero s 50 MP z do 8-kratnim digitalnim zoomom in ultraširoko kamero z 12 MP z novim načinom Macro Focus za bližinske posnetke. Selfie kamera ima 10,5 MP.

Kamere na telefonu Google Pixel 8 Pro so bile deležne nekoliko večje nadgradnje. Glavna kamera je 50 MP z 2-kratnim optičnim zoomom, telefoto 48 MP, 5-kratnim optičnim zoomom in 30-kratnim Super Res Zoomom, ultraširoka kamera pa 48 MP. Na voljo je tudi 10,5 MP sprednja kamera s samodejnim ostrenjem.

Novi piksli uporabljajo izboljšan AI za številne nove funkcije programske opreme kamere. Obstaja na primer funkcija »Najboljši posnetek«, ki vam omogoča, da združite podobne slike, da dobite fotografijo, ki vključuje najboljšo pozo vseh. Google je predstavil tudi Magic Editor za fotografije in Magic Eraser za video, ki uporabljata napredne algoritme za izboljšanje splošne kakovosti vaših slik in videoposnetkov.

Pixel 8 Pro postavlja stvari na višji nivo s tehnologijo Video Boost, ki obljublja zagotavljanje HDR+ in izboljšano barvno gradacijo za kakovostne videoposnetke. Ima tudi funkcijo Night Sight Video, ki omogoča snemanje kakovostnih videoposnetkov tudi v slabih svetlobnih pogojih.

google pixel 8

Hardver

Pod pokrovom je Googlov zmogljiv procesor Tensor G3, ki ga poganja AI, ki je 10-krat bolj zapleten kot model, uporabljen v Pixel 6. Bolje filtrira neželene klice, odstrani hrup v ozadju iz videoposnetkov,poskrbi za glasnejše klice, prevaja strani in jih bere na glas, naredi stran s povzetki v brskalniku Chrome ...

Shrambo zagotavlja 8 GB RAM-a in 128 GB ali 256 GB na Pixel 8 ali 12 GB RAM-a in 128 GB, 256 GB, 512 GB ali 1 TB na Pixel 8 Pro. Kar zadeva programsko opremo, je tu najnovejši Android 14, za katerega Google obljublja do 7 let podpore in posodobitev.

Pixel 8 ima 4575 mAh baterijo, medtem ko ima Pixel 8 Pro baterijo 5050 mAh. Obe napravi naj bi zdržali do 72 ur z enim polnjenjem z vklopljeno funkcijo ekstremnega varčevanja z baterijo. Če uporabljate 30 W polnilec, boste svoje naprave v treh urah napolnili do 50 %.

Cena

Cena za Pixel 8 je 699 $ ali celo 999 $ za Pixel 8 Pro. Prodaja se začne 12.10.

Povezani izdelki