Ostali članci

iPhone 14 - specifikacije in cena za najnovejši iPhone

Najnovejši pametni telefoni Apple so prispeli! Letošnja linija iPhone prihaja v štirih različicah, in sicer iPhone 14 z diagonalo zaslona 6,1" in iPhone 14 Plus z velikostjo zaslona 6,7", torej iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max, prav tako z dimenzijama 6,1" in 6,7". Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, na katere inovacije je ponosen novi iPhone 14.

iPhone 14 in iPhone 14 Plus

Kar zadeva iPhone 14 in 14 Plus, so razlike v primerjavi z lanskoletnima modeloma zelo majhne. Oblikovno je enak trinajstici, medtem ko je pod pokrovom še vedno procesor A15 Bionic, vendar nekoliko nadgrajen, tako da je zmogljivost še vedno malenkost boljša – natančneje, 18-odstotna.

Na zadnji strani naprave sta dve kameri, pri čemer ima glavna 12 MP kamera nekoliko večji senzor, tako da daje skoraj dvakrat boljše rezultate v slabših svetlobnih pogojih.

iPhone 14 uporablja samo kartico eSIM, zdaj pa podpira tudi satelitski signal, ki omogoča stik z reševalnimi službami, ko uporabnik ni v dosegu standardnega signala.

Na voljo so tri različice notranjega pomnilnika: 128 GB, 256 GB in 512 GB.

Edina večja razlika med iPhoneom 14 in iPhoneom 14 Plus je torej velikost zaslona.

  • cena za iPhone 14 - 799 dolarjev
  • cena za iPhone 14 Plus - 899 dolarjev

iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max

Te različice sicer ponujajo nekaj večjih nadgradenj v primerjavi z lanskimi modeli, vendar ne pričakujte drastičnih izboljšav.

Velikega zoba na vrhu zaslona ni več. Zdaj je manjši in ovalne oblike kot tabletka, Apple pa mu je dal ime "Dynamic Island". iOS ga uporablja tako, da okoli njega animira stvari, kot so obvestila in indikatorji stanja.

iPhone Pro Max ima preoblikovan fotoaparat. Glavna kamera pri tem modelu ima po novem 48 MP, novo tipalo pa obljublja še boljše fotografije, predvsem v slabših svetlobnih pogojih. Tudi videi bi morali biti najboljši doslej.

Oba modela Pro imata pod pokrovom nov procesor A16, zato je zmogljivost bistveno naprednejša v primerjavi z lanskoletnimi modeli, poraba baterije pa celo za 20 % manjša.

  • cena za iPhone 14 Pro - 999 dolarjev
  • cena za iPhone 14 Pro Max - 1.099 dolarjev
Povezani izdelki