Ostali članci

Pravila o zasebnosti

Pravila o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti prikazuje kako Aplos d.o.o., Modruška 9, 10000 Zagreb (v nadaljevanju: Pametno.si), zbira, hrani, ščiti in obdeluje osebne podatke svojih uporabnikov. Vsi podatki se zbirajo in obdelujejo v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi.

Če želite v celoti razumeti način in razloge za zbiranje vaših podatkov, podrobno preberite ta pravila.

Upravitelj osebnih podatkov

Vodja obdelave vaših osebnih podatkov je Aplos d.o.o. v skladu z zakonom in vsemi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja ali pripombe v zvezi z obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nas kontaktirate na [email protected].

Kako varujemo vaše podatke?

Vaši podatki in vse Pametno.si strani  so zaščitene s protokolom SSL (Secure Socket Layer) s 128-bitnim šifriranjem. SSL šifrira podatke, da prepreči nepooblaščen dostop med njihovim prenosom.

Katere osebne podatke zbiramo?

Pametno.si  v dobri veri zbira samo tiste podatke, ki jih potrebuje za normalno delovanje vseh funkcij spletnega mesta in za zagotovitev boljše uporabniške izkušnje ter tiste podatke, ki jih posredujete po lastni volji.

Primer takih podatkov je e-pošta, ko se naročite na e-novice ali kakršno koli vrsto podatkov, ki jih prejmejo prek neposredne komunikacije z vami prek mobilnega telefona (številka mobilnega telefona), e-pošta (e-pošta), družabnih omrežij (ime in priimek).

Zbiramo tudi podatke, ki nam jih posredujete pri ustvarjanju računa na naši spletni strani. V tem primeru uporabniško ime in geslo zbiramo v šifrirani obliki. Za točnost in resničnost vnesenih podatkov ne odgovarjamo.

Poleg neposredne komunikacije in dovoljenja ne pozabite, da se vaši neosebni podatki lahko zbirajo tudi prek naših internetnih strežnikov in "piškotkov". Tu ločimo dve vrsti podatkov:

  • Informacije o napravi, prek katere dostopate do strani Pametno.si (naslov IP, vrsta naprave, vrsta brskalnika)

  • Informacije o uporabi strani Pametno.si  (katere spletne strani ste obiskali, čas, ki ste ga preživeli na strani, kaj ste kliknili in koliko itd.)

Zakaj zbiramo osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo, da vam lahko na spletnem mestu Pametno.si  zagotovimo še boljšo uporabniško izkušnjo. Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo, da vam pokažemo ustreznejšo vsebino, ustvarimo marketinške kampanje in lažje komuniciramo z vami.

Zbiramo tudi osebne podatke, da lahko na spletnih mestih Pametno.si uporabljamo prilagojene vsebine, kot je odpiranje računa ali uporaba seznama želja.

Skupna raba podatkov s tretjimi osebami

Pametno.si  se zavezuje, da zbranih podatkov ne bo delila s tretjimi osebami, razen v naslednjih primerih:

1. Pošiljanje marketinških kampanj (novic) po e-pošti

Z naročnino na Pametno.si novice soglašate s prejemanjem e-poštnih obvestil, ki jih pošljemo prek glasila. Z vpisom svojega e-naslova v predvideni prostor se strinjate, da se bodo vaši podatki uporabljali samo za te namene. Nato bo vaše e-poštno sporočilo poslano programski platformi, prek katere izvajamo storitev e-poštne tržne kampanje. V našem primeru je to podjetje Mailerlite iz Litve.

Vaš e-poštni naslov ostane v zbirki podatkov, dokler izrecno ne navedete, da želite podatke izbrisati iz baze podatkov. To lahko storite tako, da se odjavite na novice, ki se nahajajo na koncu vsakega glasila, ki ga prejmete od nas. Zahtevate lahko tudi odjavo s seznama naročnikov, tako da pošljete zahtevo na e-naslov: [email protected].

2. Uporaba Google Analytics za sledenje statistikam prometa na spletnem mestu

Pametno.si, tako kot večina drugih spletnih mest, uporablja Google Analytics za zbiranje podatkov o prometu strani in vedenju uporabnikov na sami strani. Tako zbrani podatki so zato tudi v Googlovi bazi podatkov. Vendar v tem primeru ne gre za osebne podatke, na podlagi katerih je mogoče prepoznati uporabnika, temveč le za podatke, kot so naslov IP, čas, preživet na strani, ki ste si jih ogledali in podobno.

Kršitev zasebnosti podatkov

Pametno.si pri obdelavi in ​​shranjevanju vaših osebnih podatkov upošteva najvišje varnostne standarde. Na žalost, ko gre za internet, lahko vedno obstajajo določene težave. Če pride do kršitve osebnih podatkov v naših zbirkah podatkov ali v zbirkah drugih storitev, ki jih uporabljamo, in prek katerih je uporabnik mogoče jasno prepoznati, vas bomo o tem obvestili takoj, ko bomo o tem imeli podatke.

Pravica do pritožbe in brisanje osebnih podatkov

Če menite, da so bili vaši osebni podatki kakor koli kršeni ali če menite, da imate kljub vsem ukrepom za zaščito osebnih podatkov razlog za pritožbo, jih lahko pošljete na e-naslov: [email protected]. Če želite, da se vaši osebni podatki izbrišejo iz naših zbirk podatkov, lahko to zahtevate na zgornji e-poštni naslov.

Piškotki

Pametno.si uporablja piškotke, eng. cookies, majhne besedilne datoteke, ki jih spletni uporabniški strežnik uporablja na uporabnikovem / obiskovalčevem računalniku. Datoteka je ustvarjena v trenutku, ko uporabnik obišče spletno mesto, in je popolnoma pod nadzorom brskalnika, ki ga naprava uporablja.

Pametno.si ne more dostopati do uporabnikovega računalnika prek piškotkov in ne vsebuje piškotkov, ki bi lahko namestili zlonamerne programe ali viruse na uporabnikov računalnik

Če se ne strinjate s politiko piškotkov, jih lahko preprosto izbrišete ali onemogočite v brskalniku. Upoštevajte pa, da obstajajo piškotki, da bi strani lahko normalno delovale in njihova prepoved lahko delno ali popolnoma onemogoči uporabo strani Pametno.si.

Ko prvič obiščete spletno mesto Pametno.si, boste obveščeni o uporabi piškotkov na spletnem mestu. Uporabo piškotkov lahko sprejmete ali zavrnete, vendar zavrnitev lahko povzroči, da bo onemogočen dostop do spletne strani.

Vrste piškotkov

Spletne strani uporabljajo več vrst piškotkov. Trajni piškotki so tisti piškotki, ki ostanejo shranjeni v vašem računalniku tudi po zaprtju brskalnika. Z njimi lahko stran ob ponovnem prihodu na stran lažje 'obnovi' vaše nastavitve. Ti piškotki ostanejo shranjeni v napravi, dokler jih ne izbrišete ročno. 

Začasni piškotki so tisti piškotki, ki izginejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik. To so na primer oglasi (banneri) drugih strani, ki so na našem spletnem mestu in lahko spremljajo vašo zgodovino brskanja. Piškotke tretjih oseb lahko enostavno blokirate v nastavitvah internetnega brskalnika. Če to storite, boste še vedno lahko v celoti uporabljali spletno mesto Pametno.si.

Onemogočanje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko onemogočite vse piškotke. V večini primerov boste morali v nastavitvah brskalnika poiskati samo nastavitve vsebine -> piškotke in odstraniti dovoljenje spletnim mestom za shranjevanje in branje podatkov o piškotkih. Popolno onemogočanje piškotkov vam bo tudi preprečila uporabo spletnega mesta Pametno.si.