Ostali članci

Kmalu prihaja novi iPhone 13 - kaj pravijo o specifikacijah

14.9. Apple bi moral uradno predstaviti trinajsti iPhone po vrsti. Glede na količino govoric, ki krožijo v zadnjih mesecih, že imamo jasno sliko, kaj lahko pričakujemo.

iPhone 13

Vir: LetsGoDigital

Pri oblikovanju ne pričakujemo velikih razlik v primerjavi z lansko linijo iPhone. Tudi letos bi morali biti štirje modeli, pričakovane velikosti 5,4 ", 6,1" in 6,7 ". Dva modela bi morala biti naprednejših specifikacij in višjih cen, druga dva pa bi morala biti cenovno ugodnejša. Predvideva se, da bodo uvedli nove barve.

Videti bi morali boljše kamere, nov čip Qualcomm 5G, daljšo življenjsko dobo baterije in do 25% manjši zob na vrhu zaslona (notch). Omenjena je tudi možnost satelitske komunikacije, vendar le na izbranih trgih in samo za pošiljanje sporočil službam za nujne primere.

Obstajajo tudi govorice o osveževanju slike na 120 Hz pri modelih Pro. To bi bilo prvič, da se je tehnologija ProMotion, ki jo uporablja iPad Pro, pojavila na iPhoneu. Touch ID, integriran v zaslon, še ne bi smel biti tam, zato Face ID zaenkrat ostaja edina biometrična metoda identifikacije na iPhoneu.

Večji senzor kamere, ki ga trenutno najdemo v modelu iPhone 12 Pro Max, ter boljše samodejno ostrenje in stabilizacijo slike bi morali najti v vseh modelih iPhone 13. Večji senzor pomeni, da bodo kamere na zadnji strani nekoliko drugače.

Zanimivo bo videti, kako natančne so bile letošnje špekulacije o specifikacijah.

Povezani izdelki