Ostali članci

5 odličnih kosov tehnologije iz Xiaomi sveta

Začelo se je s pametnimi telefoni, vrhunec je doseglo z električnimi skuterji, zdaj pa je domače ime zahvaljujoč vrsti uporabnih pametnih izdelkov, ki nam olajšajo vsakdanje življenje. Seveda govorimo o Xiaomi, priljubljenem kitajskem velikanu, ki je pokazal, da je stara "koliko denarja, koliko glasbe" ni vedno vredna.

 

Iz raznolike ponudbe spletnih trgovin smo izbrali 5 zanimivih izdelkov s prepoznavnim podpisom Xiaomi. Prihranite čas, denar in živce s temi pripomočki. Pojdimo!

1. Brezžična miška Xiaomi Mi Dual Mode Wireless Mouse Silent Editi

Elegantno, učinkovito in tiho!. S to skoraj tiho miško boste lahko uživali v svojem delu, ne da bi vas motili. Poleg tega, da ga ne slišite, je tako udoben, da se vam bo zdelo, da gre za podaljšek roke. 

Za delo uporablja tehnologijo Bluetooth in WiFi, za delovanje pa morate v računalnik priključiti njegov sprejemnik in v miško vstaviti dve bateriji AAA. Uporabljajo ga lahko levičarji in desničarji, nastavite pa lahko tudi njegov DPI, ki običajno znaša do 1300, kot se vam zdi primerno.

2. Prenosni sesalnik Mi Vacuum Cleaner Mini

xiaomi mini usisavač

To je eden tistih pripomočkov, za katere sploh niste vedeli, da jih potrebujete, dokler niste videli njegove neustavljive funkcionalnosti.

Majhen, a impresiven. Z največjo močjo sesanja 13 kPa, 88.000 vrtljaji motorja na minuto in do 30 minut običajnega sesanja je odličen dodatek gospodinjskim aparatom. Namesto da bi iz omare potegnil zajetne aparate ali, ne daj Bože, z metlo in lopatico, bo ta majhna naprava rešila vse vaše težave. Poslovite se od drobtinic hrane na tipkovnici enkrat za vselej!

3. Xiaomi Mi PRO 2 električni skuter

Xiaomi Mi PRO 2 električni romobil

Ne morete pričakovati, da bo seznam zanimivih izdelkov Xiaomi minil brez njihovih skuterjev. Eden od naših kolegov je ta model med e-skuterji opisal kot BMW in čeprav uradno ne bomo podprli takšnega subjektivnega odnosa, specifikacije pravijo, da gre za pravo bombo.

S 300 W motorjem in 12.800 mAh baterijo lahko z enim polnjenjem premagate do 45 km. Ima celo sistem E-ABS, ob nakupu pa dobite eno rezervno pnevmatiko.

4. Xiaomi Mi 20W brezžični avtomobilski polnilnik

Xiaomi Mi 20W

Če avtomobilskega polnilca še nimate, predvidevamo, da ga tudi nimate avto. Če še vedno niste zadovoljni s polnilnikom, ki ga imate, ali iščete polnilnik za svojega novega kositrnega ljubljenčka, imamo prave stvari za vas.

Za telefone, ki podpirajo brezžično polnjenje, je na voljo privlačen brezžični polnilnik Xiaomi Mi 20W. Ko senzorji zaznajo približevanje mobilnega telefona, samodejno odpre ročaje in zagrabi napravo. Torej pravite, da ni kul!

5. Xiaomi Mi Robot Builder

xiaomi mi robot builder

Če imate otroke, jih bo to razveselilo. Tudi če jih nimate, jih lahko kupite vnaprej, dokler jih ne očistite, da preizkusite, ali vse deluje pravilno, in se bolje seznanite z varnostnimi vidiki igrače, kot vsak skrbni starš.

We Robot Builder je modularna igračka za kodiranje, ki jo je mogoče sestaviti v različne strukture z uporabo 978 blokov igrač skupaj z drugimi deli, kot so kolesa, zobniki in verige. Nato robota nadzira pametni telefon. In kdaj ga naročite?