pametno.si

5 razlogov, zakaj bi morali kupiti prenosnik s SSD-jem

Če kupujete nov prenosnik ali namizni računalnik, se prepričajte, da ima SSD pogon. O njih smo že veliko govorili in pisali, zdaj pa bomo opozorili na 5 razlogov, zakaj morate preprosto imeti SSD v računalniku.

Glavne prednosti SSD diska

1. Hitrost

Če se sprašujete o hitrosti česa, je odgovor hitrost vsega. Računalnik s SSD-jem bo imel toliko izboljšano zmogljivost, da boste potočili solze od sreče. Zagon operacijskega sistema, izvajanje programov in celo brskanje bo hitrejše in učinkovitejše.

Ker SSD nima mehanskih delov, kot je klasični trdi disk (HDD), lahko veliko hitreje bere in prenaša podatke na njem. Zagon programov in aplikacij je v prvi vrsti odvisen od hitrosti, s katero jih je mogoče doseči.

Brzina pokretanja programa mjereno u sekundama
Brzina pokretanja programa mereno u sekundama

Prenos ali kopiranje podatkov se bo prav tako spremenilo s svetlobno hitrostjo. Končno si ne boste več vlekli las, da bi s svojimi mislimi poskušali pospešiti prenos podatkov. Prenosniki, ki imajo SSD, v povprečju prenašajo podatke nanj ali z njega z 240 megabajti na sekundo, klasični trdi disk pa le 34 megabajtov na sekundo.

Torej, SSD vam bo prihranil čas, ki je postal tako dragocen. In zmanjšajte stopnjo sitnosti, ki ste jo imeli med čakanjem na program, ki ga morate odpreti zdaj. Ne čakajte, kupite SSD

2. Baterija

Prenosni računalniki so močno odvisni od življenjske dobe baterije. In vsi, ki prenosni računalnik pogosto uporabljate na poti, si zagotovo želite, da baterija zdrži čim dlje.

SSD za zagon porabi bistveno manj energije in tako bateriji omogoča več obratovalnih ur. Seveda, ker ni mehanskih delov, ki bi poganjali baterijo, postane bolj trpežen.

Prenosniki, ki uporabljajo SSD, imajo v povprečju baterijo, ki traja uro in pol dlje kot prenosniki s klasičnim (HDD) pogonom. In včasih potrebujemo baterijo samo še 5 minut.

3. Življenska doba

SSD diski trajajo dlje kot trdi diski. Ugibate lahko, da se vam lahko zahvalim za neobstoj mehanskih delov, ki se veliko lažje pokvarijo.

In če ste vsaj enkrat naleteli na poskus obnovitve podatkov s trdega diska, poznate težave. SSD bo veliko lažje preživeti nenamerne zrušitve prenosnika in druge nestandardne oblike škode.

 

SSD dugovječniji od HDD-a

Ne dovolite, da se izgubijo pomembni podatki, ker se vam je pokvaril trdi disk. Kupite ssd.

4. Temperatura

SSD uporablja flash pomnilnik in zahvaljujoč temu lahko ohranja veliko bolj optimalno temperaturo, kar na koncu privede do nižje splošne temperature celotnega računalnika.

Ker so temperature nižje kot pri trdih diskih, je potreba po delovanju ventilatorjev manjša. Veseli boste dejstva, da ne bo tako čudnega zvoka, ko se ventilator trudi zmanjšati temperaturo celotnega sistema.

5. Hrupa

Ko pomislimo na čudne zvoke in hrup, pridemo do zadnjega razloga, zakaj želite imeti SSD, in to je odsotnost hrupa. Tudi najtišji trdi diski (trdi diski) ustvarijo določeno količino zvoka zaradi vrtenja diska in mehanske 'roke', ki se med snemanjem podatkov premika naprej in nazaj.

Po drugi strani pa trdi diski nimajo mehanskih delov in tako ne ustvarjajo niti minimalne količine hrupa. Preprosto boste slišali vrabce na veji, muho v letu, komarja, ki brenči okoli ušesa in druge zvoke življenjskega pomena. Trdega diska pa ne boste slišali. To bi moralo biti tisto, kar si želite.

SSD ili HDD

 

Ne glede na to, ali kupujete nov prenosnik ali želite zgolj nadgraditi obstoječi računalnik, začnite s SSD-jem. Hitrost, ki jo boste dobili, vam bo zagotovo nasmehnila obraz.