pametno.si

5 nasvetov za boljše nakupovanje za Black Friday

Black Friday nevarno trka na vrata, zato se promocije in popusti iz dneva v dan povečujejo. V vsej tej črnini ni lahko ostati normalen, vendar boste po naslednjih 5 nasvetih iz črnega petka prišli ven srečni, nasmejani in z dovolj denarja v denarnici.

Black Friday 2019 Hrvatska

1. Odločite se, kaj želite kupiti

Vstop v Black Friday z idejo, da si samo pogledam, in če je kaj dobrega, potem bom kupil, skoraj vedno povzroči popolni bankrot in vsaj 5 stvari, ki jih sploh ne potrebujete.

Če se vnaprej odločite, kaj vas zanima in kaj potrebujete, boste lažje pluli skozi vso silo popusta. Običajno na Black Friday čakamo na nekatere dražje stvari, kot so televizorji, igralne konzole ali prenosniki. Ne glede na to, ali gre za to ali kateri koli drug izdelek, je pomembno, da se osredotočite nanje.

Vemo, ni lahko popolnoma odpraviti vseh popustov, ki se pojavijo. Mogoče res naletite na noro dober popust in kupite tisto, česar na začetku niste mislili. Kljub temu pa boste preživeli ceneje kot neciljno nalet v vročino črnega petka.

2. Preverite cene v dneh pred "Black Friday"

Dejstvo je, da Black Friday prinaša nekaj odličnih promocij in jih večina trgovin postavlja pošteno. Dejstvo je tudi, da nekatere trgovine uporabljajo nakupovalno norost, ki se pojavi, zato izdelki na koncu postanejo dražji kot pred Black Friday.

Zato nekaj dni prej, začnite zdaj, raziščite, kakšne so cene v trgovinah za izdelke, ki vas zanimajo. Poleg samih cen si na Pametno.si lahko ogledate tudi graf zgodovine cen in vidite, kako je najnižja cena naraščala ali padala, ko se bliža petek. Tako boste, ko pride črni petek, takoj vedeli, ali je akcija resnična ali zgolj marketinška poteza.

Tudi zato je dobro vnaprej določiti, kaj boste iskali ta dan. Če primerjate cene, boste videli, ali vas kdo graja ali ne. V nasprotnem primeru boste naleteli na izdelek, videli boste, da je 60-odstoten v prodaji, in nato ugotovili, da je s prodajo dražji kot nekaj dni prej. Nočete, da se vam to zgodi.

3. Black Friday se ne konča v petek

Čeprav je smiselno, da je Black Friday v petek, se seveda vse skupaj nekoliko raztegne. Tako kot se promocije in popusti začnejo že v začetku novembra, se tudi v petek ne končajo takoj.

Trgovine so z veseljem sprejele izraz Cyber Monday, letos pa je 2.12. ali prvi ponedeljek po črnem petku. V primeru, da v petek ne najdete tistega, kar iščete in si želite, ne obupajte. Nadaljujte s cenami, ker boste morda na Cyber Monday našli tisto, kar želite.

Obstajajo trgovine, ki Black Friday uporabljajo tudi za offline promocije, medtem ko na Cyber Monday izdelke spuščajo tudi na svojih spletnih mestih. Zato se oborožite s potrpljenjem in zagotovo boste lahko našli tisto, kar želite.

4. Poiščite najboljše promocije za Black Friday

Nadaljujte z nami, ker vam bomo poskušali približati vse akcije v slovenskih trgovinah, videti, kdo kaj ponuja, in nam vsem skupaj pomagati pri kakovostnem nakupovanju v črnem petku. Če nam to uspe, si nas kasneje privoščite s pivom. Ali priporočite prijateljem. Ne bomo jezni.