pametno.si

To so bili najbolj priljubljeni mobilni telefoni leta 2020!

Zaključilo se še eno leto in sploh vam ne zamerimo, če ste komaj čakali, da zapustimo leto 2020. Na kratko bomo pozabili na katastrofe, ki nam jih je prinesla, in namesto tega se bomo osredotočili na stvari, ki jih imamo radi.

In to so pametni telefoni; natančneje, top 5 pametnih telefonov, ki so bili leta 2020 najbolj priljubljeni na Pametno.si. Mogoče je vaš mobilni telefon na tem seznamu!

Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51

Model A50 je lani zagorel in žarel, zato ni presenetljivo, da je njegov naslednik nadaljeval tradicijo. Samsung Galaxy A51 ima vse, kar bi moral imeti dober mobilni telefon - privlačen dizajn, izvrstno strojno opremo, zanesljivo programsko opremo in znanega proizvajalca preverjene kakovosti.

Je dober primer srednje kategorije pametnih telefonov, ki je zasluženo osvojila veliko število uporabnikov. Ima AMOLED zaslon, 32 MP selfi kamero, 4 zadnjimi kamerami, 4 GB RAM-a in 128 GB ROM-a, razširljivega do 512 GB, baterijo 4.000 mAh in bralnikom prstnih odtisov, ki se nahaja pod zaslonom.

Huawei P40 Lite

Huawei P40 Lite

To je še en odličen primer pametnega telefona srednjega razreda, ki ima vse najpomembnejše specifikacije, vendar brez visoke cene. Čeprav prihaja brez Googlove storitve, se zdi, da so uporabniki našli načine, kako jo premostiti, saj je glede na priljubljenost leta 2020 ta model tik za Samsungom.

Od strojne opreme bomo omenili 6 GB RAM-a in 128 GB notranjega pomnilnika, razširljivega do 256 GB, baterijo z močjo 4200 mAh, ki podpira hitro polnjenje, štirikolesno zadnjo kamero in 16 MP prednjo.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Seznam priljubljenih mobilnih telefonov je nepredstavljivo brez Xiaomi mobilnih telefonov. Čeprav je Xiaomi Redmi Note 8 Pro izšel že leta 2019, ga vrhunske specifikacije, zmogljivost in cena zasluženo uvrščajo na vrh seznama najbolj priljubljenih pametnih telefonov.

6,5-palčni zaslon, 6 ali 8 GB RAM-a, 64 ali 128 GB notranjega pomnilnika, tri zadnje kamere, 20 MP sprednja kamera in baterija 4.500 mAh kažejo, da gre za pravi telefon, nekateri recenzenti pa so mu dali vzdevek "rezervoar". Obstaja tudi certifikat IP68, zato ste lahko prepričani, da boste s tem mobilnim telefonom lahko storili vse, kar potrebujete, kjer koli ga potrebujete.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

To je tudi nekoliko starejši model, ki je luč sveta ugledal leta 2019. Toda leto dni starosti ne pomeni ničesar, razen tega, da lahko pametni telefon z odličnimi specifikacijami dobite po veliko nižji ceni kot ob prvem pojavu.

4 GB RAM-a, 128 GB ROM-a, 3 zadnje kamere (24 + 8 + 2 MP), 32-milijona MP selfie kamere in 3.340 mAh baterija (na žalost brez hitrega polnjenja) so nekatere najpomembnejše lastnosti, ko gre za strojne opreme in v očeh vdora in izjemno privlačnega dizajna.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Kmalu bosta minili dve leti, odkar je bil Samsung Galaxy S10 prvič predstavljen, vendar je ta model še vedno na vrhu najbolj iskanih mobilnih telefonov na naši spletni strani.

Od specifikacij je treba omeniti 8 GB RAM-a in 128 ali 256 GB ROM-a, odvisno od modela. Sprednja kamera ima 10 MP, zadnja pa tri 12 MP, 16 MP in 12 MP. Tu se je prvič pojavil tudi ultrazvočni čitalnik prstnih odtisov, ki se nahaja pod zaslonom. Ta model so najprej prodali za več kot 700e, danes pa ga lahko dobite za nekaj več kot 500e.

Jasno je, zakaj je po tem modelu še vedno povpraševanje.